Kritik YAŞ'ta değişiklik yapıldı

Komutanların istifa depreminin ardından bugün toplanan YAŞ’ta TSK komuta kademesi yeniden dizayn ediliyor. 4 komutan istifa ettiği, bir komutan da tutuklu olduğu için YAŞ bu yıl 16 yerine 11 üye ile toplanıyor.Yüksek Askeri Şura, Başbakan Erdoğan'ın başka

Kritik YAŞ'ta değişiklik yapıldı

Komutanların istifa depreminin ardından bugün toplanan YAŞ’ta TSK komuta kademesi yeniden dizayn ediliyor. 4 komutan istifa ettiği, bir komutan da tutuklu olduğu için YAŞ bu yıl 16 yerine 11 üye ile toplanıyor.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Cumhuriyet tarihinin en kritik YAŞ toplantısı ilklere sahne oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaşanan görevi bırakma krizinin ardından Cumhuriyet Tarihi'nin en sancılı Yüksek Askeri Şura başladı.

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, istifa ettikleri için Şura’da yer almıyor.

Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. Daha önceki toplantıların aksine Başbakan masada tek başına oturuyor. Savunma Bakanı ve komutanlar ise yine yerlerinde. Ancak Genelkurmay Başkanı vekili Org. Özel, Başbakan'ın yanına oturmadı.

14.00'TE ÖZEL TOPLANTI

Yüksek Askeri Şura toplantısının öğleden sonraki bölümüne katılmayacak olan Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel ile saat 14.00'te Başbakanlık Resmi Konutunda önceden planlanmış bir görüşme yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem