Kredi kullanımında o şart kalkıyor

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Borçlar Kanunu'nda düzenlemek istedikleri bir - iki maddenin bulunduğunu belirterek, kamuoyunda 'eş onayı' olarak bilinen maddeyi de kapsayan düzenlemelerin 2013'ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını bildirdi. "AMACI A

Kredi kullanımında o şart kalkıyor

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Borçlar Kanunu'nda düzenlemek istedikleri bir - iki maddenin bulunduğunu belirterek, kamuoyunda 'eş onayı' olarak bilinen maddeyi de kapsayan düzenlemelerin 2013'ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını bildirdi.
 
"AMACI AŞMIŞIZ"
 
Yazıcı, "Söylenenleri kısmen haklı buluyorum. Bu maddenin getirisinde aile birliğini, bütünlüğünü koruma amacı var. Daha önce olumsuz örnekler yaşandığı için eşin kefalet konusunda muvafakatinin aranmasıyla ilgili düzenleme yapıldı ama bu düzenleme yapılırken biraz amacı aşmışız. Düzenleme yapma çalışmamız devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde bunları tamamlarız" diye konuştu.
 
BANKA ÜCRETLERİ MANTIKSIZ
 
Yazıcı, Tüketicinin Korunması Kanunu ile ilgili değişiklik taslağı hazırladıklarını ve bunu 96 ayrı kesime göndererek tartışmaya açtıklarını söyledi. Düzenlemenin yanlış anlaşılmasını istemediklerini, bankaların faiz dışı bütün gelirlerini ortadan kaldıracak bir yaklaşım içinde olmadıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Bankaların, yaptıkları hizmetin bedeli neyse onu almaları hakları. Hiç kimseye bedelsiz bir hizmet üretilmesi talebinde bulunmuyoruz. Aksi takdirde angarya yüklemiş oluruz. Ama alınan, o işin niteliğine uygun olmalı. Sömürü olarak nitelenecek boyuta vardırılmamalı. Bankacılık faaliyetlerini incelediğimizde değişik isimlerdeki işlemlerden ücret alınıyor. Mesela hesap işletmesizlik ücreti. Yani adamın hesabı var ama hesaba para yatmıyor, hesaptan para çekmiyor. Ondan ötürü ücret alınıyor. Bunun hiçbir mantığı olmadığı kanısındayım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem