Kredi kartıyla kurban olur mu?

Yeni tartışmanın konusu ise;     Kurban Bayramı arefesinde en çok merak edilen sorulardan biri "kredi kartına taksitle" kurban alınıp alınamayacağız. Dinen bu caiz midir?  Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Yaman'a göre kart faize girers

Kredi kartıyla kurban olur mu?

Yeni tartışmanın konusu ise;    

 
Kurban Bayramı arefesinde en çok merak edilen sorulardan biri "kredi kartına taksitle" kurban alınıp alınamayacağız. Dinen bu caiz midir? 
 
Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Yaman'a göre kart faize girerse caiz değil... Dahası da var...  
 
Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, ''kredi kartı kullanarak, taksit yaptırarak kurbanlık alınır mı?'' şeklinde tartışmalar bulunduğu dile getirdi. 
 
Yaman, kurbanlık alım satım kurallarının, genel anlamda herhangi bir eşyanın alım satım kurallarıyla aynı olduğunu kaydetti.
 
CAİZ OLMAYAN DURUMLAR
 
Kurbanlığın peşin olarak satın alınabileceği gibi vadeli veya taksitle de alınabileceğine işaret eden Yaman, şunları kaydetti:
 
BORÇ FAİZİ OLURSA
 
Kurbanlığın bedelinin kredi kartıyla ödenmesinde bir sakınca yoktur. Ancak kredi kartı borcunu zamanında ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir. 
 
TAKSİT KARŞILIĞI FAİZ VERİLİRSE
 
 Bunun yanında kredi kartıyla taksitle kurban alırken, taksit yapma karşılığında bankaya ilave bir ücret ödenmesi söz konusu olacaksa bu ilave ödeme faiz sayılacağından bundan uzak durmaya da özen gösterilmelidir. 
 
KREDİ İLE KURBAN ALINIRSA
 
Bu durum, bankadan kredi alarak kurban kesmede de geçerlidir. Maddi durumu iyi olmayan kişiler zaten kurban kesmekle yükümlü olmadıkları için kurban kesebilmek adına dinen haram sayılan faizli işlemler yaparak günaha girmemelidir. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler