Kraliçe Beatrix Türkiye'de

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü'ne gelişinde Kraliçe Beatrix'i büyük şeref kapısının önünde karşıladı.  Gül, Beatrix onuruna yemek verdiCumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya K

Kraliçe Beatrix Türkiye'de

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü'ne gelişinde Kraliçe Beatrix'i büyük şeref kapısının önünde karşıladı. 

 

Gül, Beatrix onuruna yemek verdi

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. 

Yemeğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, TBMM Türkiye-Hollanda Dostluk Grubu Başkanı Şaban Dişli'nin de arasında bulunduğu milletvekilleri, iş adamları, akademisyenler, Hollanda'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile Türkiye'de yaşayan Hollandalı fotoğrafçı Wilco van Herpen ve diğer davetliler katıldı.  

Hollanda'ya iki ay önce yaptığı başarılı ziyaretten kısa süre sonra Kraliçe Beatrix'i Ankara'da ağırlamanın özel bir onur olduğunu kaydeden Gül, ziyarete ilişkin güzel anıların hafızalarında tazeliğini koruduğunu ifade etti. 

Gül, Hollanda halkının refahı ve mutluluğu için kadeh kaldırarak konuşmasını bitirdi. 

 

Kutlamalar muhteşem şekilde devam ediyor

Kraliçe Beatrix de iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin kurulmasının 400. yıl dönümünde Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Gül'ün Hollanda ziyaretinin büyük bir başarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Yıl dönümü kutlamalarının güzel bir şekilde devam ettiğine işaret eden Kraliçe Beatrix, bu kapsamda 300'den fazla etkinliğin gerçekleşeceğini, bundan sonra da pek çok etkinlikle kutlamalara devam edilmesini umduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem