Köylüler trafo basıp araçları yaktı

Şanlıurfa'da, yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek isteyen bir grup, Yardımcı Köyü'nde bulunan trafo merkezini bastı. Yaklaşık 200 kişilik grup, önce güvenlik kulübesini taş ve sopalarla tahrip etti, ardından park halindeki 2 otomobili ateşe verip

Köylüler trafo basıp araçları yaktı

Şanlıurfa'da, yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek isteyen bir grup, Yardımcı Köyü'nde bulunan trafo merkezini bastı. Yaklaşık 200 kişilik grup, önce güvenlik kulübesini taş ve sopalarla tahrip etti, ardından park halindeki 2 otomobili ateşe verip yaktı. Jandarmanın yetersiz kaldığı olaylarda grup yolu trafiğe kapatıp, trafo merkezinde bulunan para kasasıyla kayıplara karıştı.

Akçakale karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Yardımcı Köyü ile çevresinde bulunan köylerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek için akşam saatlerinde Yardımcı Trafo Merkezi önünde toplandı. Burada pamuk çalılarıyla ateş yakan köylüler, bir süre köy yolunu trafiğe kapattı. Gruptakilerle trafo merkezinde bulunan görevliler arasında elektrik kesintisi nedeniyle tartışma çıktı. Görevlilerin ihbarı üzerine Yardımcı Jandarma Karakolundan trafo merkezine asker gönderildi.

GÜVENLİK KULÜBESİNİ TAŞ YAĞMURUNA TUTUP ÇELİK KASAYI YAĞMALADILAR
Trafo merkezine girmek isteyen grubu içeriye almak istemeyen güvenlik görevlileri ile eylemci grup arasında gerginlik çıktı. Kısa sürede gerginliğin büyümesi üzerine grupta bulunan gençler, taş, sopa, kürek ve kazmalarla güvenlik kulübesinin camlarını kırıp kapısını yerinden söktü. Bu sırada güvenlik kulübesinde bulunan jandarma ise kendilerini taşlardan korumak için bir lavaboya sığındı. 'Hükümet istifa', 'Vali istifa' sloganı atan gruptakiler daha sonra park halindeki 2 otomobili ateşe verdi. Olayların büyümesi, trafo merkezinden güvenlik görevlilerin uzaklaşması üzerine içeriye giren gruptakiler burada bulunan çelik kasayı yağmaladılar.

Yaşananların ardından Şanlıurfa Jandarma Alay Komutanlığından çok sayıda asker zırhlı araçla birlikte Yardımcı Köyü'ne gönderildi. Trafo merkezinde yanan araçlar için ise itfaiye istendi. Jandarma, olaylara karışan ve aralarında muhtarlarında olduğu protestocu grub üyelerini yakalamak için savcılıktan alınan arama kararıyla köylerde arama başlattı. Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler