Kötü hava koşulları tam 4 can aldı!

Fırtına ve şiddetli kar yağışı nedeniyle başkent Stockholm'un kuzeyindeki Mora'da yaşlılar evinde kalan yaşlı bir kadının bu sabah bina önünde karlar içinde ölü bulunduğu açıklandı. Ülkenin güneyindeki Almhult'ta avlanmak için ormana giden bir İsveçlinin

Kötü hava koşulları tam 4 can aldı!
Fırtına ve şiddetli kar yağışı nedeniyle başkent Stockholm'un kuzeyindeki Mora'da yaşlılar evinde kalan yaşlı bir kadının bu sabah bina önünde karlar içinde ölü bulunduğu açıklandı. Ülkenin güneyindeki Almhult'ta avlanmak için ormana giden bir İsveçlinin fırtınada devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybettiği kaydedildi. Yine aynı bölgeye yakın Ystad'ta ise Hollanda bandıralı kargo gemisinden şiddetli rüzgar nedeniyle denize düşen iki kişinin kurtarılamadıkları ifade edildi.
 
Fırtına nedeniyle çok sayıda evin elektriksiz kaldı. Malmö ve Helsingborg gibi büyük kentlerin bulunduğu Skane bölgesinde kıyı kesimlerinde deniz suyu seviyesinin 1,7 metre yükselmesiyle birçok binayı su bastı.
 
Kötü hava şartları ülkede ulaşımı da etkiliyor. Çok sayıda tren seferi iptal edilirken, birçok trenin de yolda kaldığı bildirildi. Karayollarında da fırtına ve buzlanma nedeniyle çok sayıda yolun kapalı olduğu belirtildi. Malmö havalimanında uçuşlarda rötarlar yaşandığı, Göteborg ve Stockholm'deki havaalanlarında henüz hava ulaşımında aksama olmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem