Köstepek planları tepetaklak etti!

Bugün yapılması planlanan operasyonu emniyetteki köstebekleri sayesinde Cumartesi öğrenen Şekip Mosturoğlu, polis kaynaklarını arayıp “Operasyon var mı?” diye sordu. Polis de bilgi sızması olduğunu anladı ve operasyonu 3 gün erken başlattı Emniyet birimle

Köstepek planları tepetaklak etti!

Bugün yapılması planlanan operasyonu emniyetteki köstebekleri sayesinde Cumartesi öğrenen Şekip Mosturoğlu, polis kaynaklarını arayıp “Operasyon var mı?” diye sordu. Polis de bilgi sızması olduğunu anladı ve operasyonu 3 gün erken başlattı

Emniyet birimleri şike operasyonunu aslında bugün yapmayı planlıyordu. Ancak emniyetin planları Cumartesi sabahı yaşanan gelişmeler üzerine tepetaklak oldu. İddiaya göre, Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, sabah erken saatlerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayarak, “Kulüple ilgili önemli konular var. Toplantı yapmamız gerekiyor” dedi. Bunun üzerine Yıldırım ve Mosturoğlu, kulüp binasında buluşmak için sözleşti.

Polis ise Yıldırım ve Mosturoğlu’nun evlerinden çıkıp kulüp binasına gidişlerini adım adım takip etti. Kulüpte buluşan Yıldırım ve Mosturoğlu daha sonra bağlantılı oldukları ve adları şike soruşturmasında geçen menajerleri tek tek kulüp binasına çağırdı. Menajerlerin de kulübe gelişleri polis kemarası tarafından kayıt altına alındı.

Polisin belirlemelerine göre Mosturoğlu, operasyonun yapılacağı bilgisini bir köstebek vasıtasıyla almıştı. Kulüp binasında yapılan toplantının nedeni de buydu. Toplantıda da ilginç gelişmeler yaşandı. İddiaya göre Mosturoğlu, toplantıda adliye ve emniyet kaynaklarını arayarak nabız yokladı. Mosturoğlu aradığı kaynaklarına önce “İşler nasıl? Yoğun musunuz?” diye sordu. Kaynaklardan ise, “Bizim yoğunluğumuz yok” cevabını aldı.

Mosturoğlu bu defa aynı soruları asker kökenli tanıdıklarına sordu. Ancak onlarda da bir şey yoktu. Bir süre bekleyen Mosturoğlu kaynaklarını tekrar arayarak, “Biz bir şey duyduk. Şike operasyonu yapılacakmış. Doğru mu?” dedi. Ancak “Bilgimiz yok” karşılığını aldı. Mosturoğlu, “Peki böyle bir operasyon olsa bu operasyonu hangi savcılık yürütür, operasyonu hangi birim yapar?” diye sordu. Ancak net bir yanıt alamadı.

Polisten jet toplantı

Bu görüşmelerin kaydedilmesi üzerine organize polis jet bir toplantı yaptı. Operasyonun sızdığının belirlenmesi üzerine hemen harekete geçilmesi kararlaştırıldı. Cumartesi akşam toplantısının ardınan Pazar sabah erken saatlerde belirlenen adreslere eşzamalı operasyonlar yapıldı. Polis Mosturoğlu’na bilgi sızdırmaya çalışan köstebeği bulmaya çalışırken, bu görüşmelerin de tek tek Mosturoğlu’na iletildiği öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler