Köşk'te ses kaydı toplantısı!

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerledirmek üzere

Köşk'te ses kaydı toplantısı!
Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler’in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerledirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarnın internete düşmesi Ankara'yı hareketlendirdi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıya katılanlardan müsteşar Sinirlioğlu’nu görüşme için çağırdı. Bugün İstanbul’da olacağı için Gül, devlet günü kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile dün bir araya gelmişti. Gül’ün, Sinirlioğlu’nu bugün çağırmasının tapeyle ilgili olduğu öğrenildi.
 
MGK'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI DOĞRULANMADI
 
Bu arada ses kayıtlarıyla ilgili Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanacağı iddia edilmişti.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanacağına dair iddiaları yalanladı. Sever, AA muhabirinin "MGK'nın olağanüstü toplanacağı" yönündeki iddialara ilişkin sorusu üzerine, "MGK'nın olağanüstü toplanacağına dair iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.
 
DEVLET SIRLARI İFŞA EDİLDİ
 
Türkiye'de 17 Aralık operasyonundan bugüne kadar onlarca telefon görüşmesi ve telefon kaydı internete düştü. Bugüne kadar yapılan görüşmelerin tamamında Başbakan Erdoğan, ailesi, bakanlar ve işadamlarının telefon kayıtları vardı. Ancak son ses kaydında devlet sırrı niteliğindeki konuşmalar ifşa edildi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI, MİT MÜSTEŞARI, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI, GENELKURMAY 2. BAŞKANI
 
Öncekilerden farklı bir Youtube hesabından yayılan kayıtta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in konuşması var. İstişare toplantısı yaptıkları anlaşılan her 4 ismin de sesleri oldukça net. Bu da bir ortam dinlemesi yapıldığını gösteriyor. 
 
Dışişleri bakanlığındaki toplantıda Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah türbesine yönelik IŞİD tehdidi üzerine Suriye politikasını ve Türkiye'nin olası hamlelerini değerlendiriyor.
 
ORTAM DİNLEMELERİ HALA DEVAM EDİYOR
 
Toplantının tarihi 13 Mart. Bu kayıt bugüne kadar yayınlanan en yakın tarihli kayıt. Bu da telefon ve ortam dinlemelerinin hala devam ettiğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem