Koruma memurlarının şartları belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Konuyla ilgili hazırlanan kanunun TBMM'den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildiren yetkililer, kademeli olarak her dönem 3 bin kişi olmak üzere

Koruma memurlarının şartları belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Konuyla ilgili hazırlanan kanunun TBMM'den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildiren yetkililer, kademeli olarak her dönem 3 bin kişi olmak üzere toplam 30 bin koruma memuru alınacağını belirtti.

İşte koruma memurlarının şartları:

Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1,72 metre, kız adayların ise 1,68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da ön lisans ve üniversite mezunları da koruma memurluğu için başvurabilecek.

Koruma memurları, 6 yıl görev yaptıktan sonra "kıdemli koruma memuru" olacak ve isterlerse 7. yılda, sınavla polisliğe geçebilecek. Polisliğe koruma memurlarının yüzde 10'u kabul edilecek ve polis olduktan sonra polislerin bütün terfi koşulllarından yararlanabilecek.

Adaylar, her dönem 3 bin kişilik gruplar halinde polis okullarında 4 aylık eğitim aldıktan sonra kadrolu olarak göreve başlayacak. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları silahlı olarak görev yapacak.

Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda görev koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak.

Koruma memurları, polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Olay yerlerinin yetkisi, polisler gelene kadar koruma memurlarında bulunacak. Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın koşullarda ayarlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem