Korsanlar 3 Türk'ü serbest bıraktı

 Somalili korsanlar tarafından 8 Eylül 2010 tarihinde  kaçırılan Malta bandıralı bir ticari gemide bulunan 3 Türk ve 15 Gürcü denizcinin serbest bırakıldığı bildirildi.Gürcü basınında çıkan haberlerde, sözkonusu denizcilerin halihazırda Gürcistan hükümeti

Korsanlar 3 Türk'ü serbest bıraktı

 

Somalili korsanlar tarafından 8 Eylül 2010 tarihinde  kaçırılan Malta bandıralı bir ticari gemide bulunan 3 Türk ve 15 Gürcü denizcinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Gürcü basınında çıkan haberlerde, sözkonusu denizcilerin halihazırda Gürcistan hükümetinin kontrolündeki bir gemiyle Kenya'ya götürülmekte oldukları belirtildi.

Yaklaşık 16 aydır korsanların elinde bulunan Malta bandıralı gemi mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğu ve yakın zamanda ülkelerine getirilecekleri kaydedildi.

Haberlerde, Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Malta bandıralı bir ticari gemide bulunan 15'i Gürcü, 3'ü Türk toplam 18 mürettebatın serbest bırakılması için Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin talimatıyla Ekonomi Bakanı Yardımcısı Georgi Karbelaşvili'nin başkanlığında Gürcistan Deniz Ulaşım Ajansı yetkililerinin de aralarında bulunduğu bir heyetin bir kaç gün önce Somali'ye gittiği ve kaçırılan mürettebatın serbest bırakılması için görüşmeler yürüttüğü ifade edildi.

Konuyla ilgili Gürcü basınında daha önce çıkan haberlerde, korsanların gemi sahibi şirketten 3 ila 15 milyon dolar fidye istediği, şirket yetkililerinin ise fidye ödemeyi rdeddettiği belirtiliyordu.

Öte yandan, Gürcistan Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Deniz Ulaşım Ajansı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada da, sözkonusu gemideki 15 Gürcü denizcinin 16 ay sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Deniz Ulaşım Ajansı yetkilileri, Gürcü denizcilerin serbest bırakılması için yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlandırıldığını kaydetti.

Açıklamada, korsanlara ödeme yapılıp yapılmadığı veya konuya ilişkin başka detay belirtilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem