Kopan kolu diğer koluna nakledildi!

Karaman'ın Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde patoz makinesinin kayışına kolunu kaptıran 14 yaşındaki çocuğun kopan sol kolu, sağ koluna nakledildi.Edinilen bilgiye göre, Mehmet Çetiner (14), amcası Emin Çetiner'in Bozyaka köyündeki tarlasında kolunu

Kopan kolu diğer koluna nakledildi!

Karaman'ın Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde patoz makinesinin kayışına kolunu kaptıran 14 yaşındaki çocuğun kopan sol kolu, sağ koluna nakledildi.Edinilen bilgiye göre, Mehmet Çetiner (14), amcası Emin Çetiner'in Bozyaka köyündeki tarlasında kolunu patoz makinesinin kayışına kaptırdı.

Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri, kopan kolu soğuk kuvöze koydu. Çetiner, kopan koluyla birlikte ambulansla Özel BSK Konya Hastanesi'ne getirildi.

Ameliyata alınan Çetiner'in kopan sol kolu, yaklaşık 3 saat süren başarılı bir operasyonla, sinirlerin ölmemesi ve gerekli beslenmenin sağlanabilmesi için sağ koluna nakledildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel BSK Konya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, damarlarda ve sinirlerde sünmelerin olması nedeniyle zor bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

KOL NİYE NAKLEDİLDİ?

Damar ve sinirlerin sünerek koptuğunu ifade eden Öğün, kolun koptuğu yer olan ve ''güdük'' diye tabir edilen bölgede parçalanma ve kırılmaların olduğunu belirtti.

Güdük diye tabir edilen bölgedeki ana damarların kopan parçayı besleyecek durumda olmadığını dile getiren Öğün, şunları kaydetti:

''Çocuğumuzun kolunu kurtarmak için bütün imkanları seferber ettik. Kopan kolu diğer kola naklettik. Kolun vücutta kalan kısmını ise beslensin diye karın içerisine yerleştirdik. Kötü bir yaralanma söz konusu ancak hastanın şu anki durumu iyi. Tedavi bu şekilde devam eder, dokular kendini toparlar ve kopan uzuv da naklettiğimiz yerde kendini beslerse, kopan kolu yeniden eski yerine nakletmeyi düşünüyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler