Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lılar tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde Yeşiltaş yolunu açmaya çal

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lılar tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde Yeşiltaş yolunu açmaya çalışan Jandarma Özel Harekat timine PKK'lılar tarafından doçka ile düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken için memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Askeri uçakla Konya'ya, ardından askeri helikopterle Deştiğin'e getirilen şehit Dursun Taştiken'in cenazesi burada ilk olarak helallik alınması için baba evine götürüldü. Daha sonra şehidin cenazesi anıt alanında cenaze namazının kılınacağı yere tören mangası tarafından getirildi. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şehidin anne ve babasına taziyede bulundu. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken Deştiğin Mahallesi Mezarlığına defnedildi.

"ÇOCUKLARIMI SANA LAYIK YETİŞTİRECEĞİM"

Şehit Dursun Taştiken'in hamile eşi Ayşe Taştiken, cenaze namazı kılınmadan önce tabutun başına gelerek, "Çocuklarımı sana layık yetiştireceğim. Ben de sana layık olacağım. Sen beni yalnız bırakmazsan ben de seni yalnız bırakmayacağım. Gözün arkada kalmasın Dursun'um. Çocuğumu hayırlısıyla kucağıma aldığımda yanına geleceğim. Üzülme sen olur mu? Sen Allah'a emanet ol. Sen Allah'ın güzel makamlarında ol. Hakkını helal et olur mu?" dedi. Yürekleri dağlayan cümlelerle şehidin eşi Ayşe Taştiken kocasının tabutuna son kez bakarak kalabalıktan ayrıldı.

Şehit eşinin tabutun başından ayrılmasının ardından şehidin babası Ahmet Taştiken geldi. Baba Taştiken de şehit oğlunun fotoğrafına uzun uzun sarılarak öptü. Şehidin annesi Rukiye Taştiken ise, "Kuzuma nasıl kıydınız. Düşmanların kökünü kazıyın. Ben yandım başka analar yanmasın" diyerek gözyaşı döktü.

Öte yandan, cenaze namazının kılınacağı alanda şu cümleler yazılı pankart ise dikkat çekti: "Çok güzel çocuklar uğurladık ölümsüzlüğe; katran karası vicdanlar sızlamayı öğrensin diye… Ruhun şad, mekanın cennet olsun şehidim."

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Konya şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem