Komutan askerleri tehdit etti! Sizi mermi manyağı..

Ankara, Etimesgut 3. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli üsteğmen hakkında, kışlada arabasını çizenin kim olduğunu bulabilmek için içtimaya aldığı taburdaki askerlere yönelik sözleri nedeniyle dava açıldı."BUNU YAPAN KESİN TERÖRİSTTİR"İddianam

Komutan askerleri tehdit etti! Sizi mermi manyağı..

Ankara, Etimesgut 3. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli üsteğmen hakkında, kışlada arabasını çizenin kim olduğunu bulabilmek için içtimaya aldığı taburdaki askerlere yönelik sözleri nedeniyle dava açıldı.

"BUNU YAPAN KESİN TERÖRİSTTİR"

İddianamede; üsteğmenin içtimaya aldığı askerlere "doğulular bir tarafa batılılar bir tarafa geçsin" diyerek ayrımcılık yaptığı, batılı askerlerin tarafına geçerek doğulu askerlere hitaben "Bunu yapan kesin teröristtir, aranızda barındırmayın o böceği ve mermi manyağı yapacağım onu" dediği ve soruşturma sırasında tanık askerlerin ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı yaptığı bilgisi yer aldı.

SİVİL MAHKEMENİN KARARI BOZULDU

Önce askeri sonra sivil mahkeme tarafından görevsizlik kararı verilmesi üzerine, dosya Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gitti. Uyuşmazlık Mahkemesi, sivil mahkemenin verdiği görevsizlik kararının kesinleşmediği gerekçesiyle görev uyuşmazlığının karara bağlanamayacağına karar verdi.

"ARABANIZ ÇİZİLMİŞ"

Uyuşmazlık Mahkemesi tarafından verilen karar, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda yer verilen olaya göre, Ankara Etimesgut 3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Destek Grup Ulaştırma Tabur Komutanlığı emrinde görevli sanık Üsteğmen V.D., 3 Şubat 2012'de yemekhanede akşam yemek yediği sırada yanına gelen asker H.A.B. arabasının çizildiğini söyledi.

"MERMİ MANYAĞI YAPACAĞIM"

Sinirlenen üstteğmen koğuşdakiler de dahil tüm askerleri içtimaya aldırdı. H.A.B.'den arabasını çizeni söylemesini isteyen üsteğmenin, bu sırada, "Bunu yapan vatan hainidir, onu bulursam hapse attıracağım, mermi manyağı yapacağım" dediği iddia edildi.

DOĞULU-BATILI AYRIMI YAPTI

H.A.B., karanlık olduğu için kimin çizdiğini söyleyemeyince üstteğmenin askerleri doğulular bir tarafa, batılılar bir tarafa geçsin diyerek, bölgesel olarak küçük düşürmek suretiyle ayrımcılığa tabi tuttuğu, batılılar tarafına geçerek doğululara hitaben "Bunu yapan kesin teröristtir, aranızda barındırmayın o böceği" dediği öne sürüldü.

İFADELERİN DEĞİŞMESİ İÇİN BASKI YAPTIĞI İDDİASI

Olayın ardından yapılan şikayet üzerine üstteğmen hakkında soruşturma başlatıldı. Üstteğmenin savcılıkta ifade vermeye gelen askerlere, "O gün bir takım sıkıntılar yaşandı, isterseniz ifadelerinizi değiştirin, terhis olacaksınız tekrar Ankara'ya çağırırlar, haksız çıkarsanız ceza alırsınız", "Sen akıllı çocuksun, askerliğiniz bitecek uğraşmayın bu işlerle arkadaşlarına söyle ifadelerini değiştirsinler, yanlış gördük, yanlış duyduk desinler." dediği iddia edildi.

DAVA AÇILDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, üsteğmen hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak, tanıkların ifadelerini değiştirmeye yönelik beyanlarda bulunarak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediği iddiasıyla dava açtı. Askeri mahkeme üsteğmenin eylemlerinin askeri bir suç olmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi. Dosyanın görevsizlik kararıyla gönderildiği Sincan 4. Asliye Ceza Mahkemesi de sanığın halen askerlik görevinin devam ettiği ve eylemi asker kişilere karşı işlediği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ "GÖREVSİZLİK KARARINI" BOZDU

Zehra Ayla Perktaş başkanlığında toplanan Uyuşmazlık Mahkemesi, Sincan 4. Asliye Ceza Mahkemesi kararının temyiz incelemesine tabi olduğu, görevsizlik kararına da itiraz edildiği, dosyanın kararın temyiz incelemesi için Yargıtay'a gönderilmesi gerektiğine karar verdi. Uyuşmazlık Mahkemesi, Sincan 4. Asliye Ceza Mahkemesi kararının kesinleşmemiş olması nedeniyle görev uyuşmazlığının karara bağlanamayacağına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler