Kola içirip, baldızına tecavüz etmiş

Adalet Mahallesi’nde 2006 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, iddialara göre olay tarihinde 14 yaşında olan E.K., 35 yaşındaki ablası Katibe T.’nin Tekkeköy’de bulunan ailesinin yanına gitmesi üzerine 2 yeğenine bakmak için eniştesinin evine gitti

Kola içirip, baldızına tecavüz etmiş

Adalet Mahallesi’nde 2006 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, iddialara göre olay tarihinde 14 yaşında olan E.K., 35 yaşındaki ablası Katibe T.’nin Tekkeköy’de bulunan ailesinin yanına gitmesi üzerine 2 yeğenine bakmak için eniştesinin evine gitti.

Akşam yemek yedikten sonra yeğenlerini yatıran E.K.’ya 41 yaşındaki enişte Hüsamettin Turgu kola ikram etti. Kolayı içtikten sonra uykusu gelen genç kız odaya giderek yattı.

HAMİLELİĞİNİ GİZLEDİ

Kısa süre sonra odaya giren Hüsamettin Turgu, E.K.’nın ağzını kapatarak tecavüz etti. Sonra da olayı başkasına anlatırsan kendisini öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Korkusundan kimseye bir şey söyleyemeyen E.K., bir süre sonra hamile olduğunu anladı ve karnını sıkı şekilde sararak hamileliğini gizledi.

Ancak 9 ay sonra doğum sancıları tutan genç kız, eniştesi tarafından Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi götürüldü. Doktorlar bir kız çocuğu dünyaya getiren E.K.’nın yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirince, enişte Hüsamettin Turgu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADLİ TIP GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'korumak ve gözetmek zorunda olduğu baldızına tecavüz etmek’ suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hüsamettin Turgu, yapılan yargılamalar sırasında bebeğin kendisinden olmadığını ileri sürerek genç kızla ilişkiye girmediğini söyledi.

Ancak, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen raporda dünyaya gelen kız çocuğunun babasının, yüzde 99.99 Hüsamettin Turgu olduğu belirtilince sanık ifade değiştirerek, E.K ile sadece seviştiklerini söyledi.

KOLA İÇTİKTEN SORA KENDİSİNDEN GEÇMİŞ

Genç kız ise, kola içtikten sonra kendisinden geçtiğini ileri sürüp eniştesinin kendisine yaptığı her şeyi hatırladığını söyleyerek şikayetçi oldu. Mahkeme, sanığa 2007 yılında 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Ancak Yargıtay 2’inci yerel mahkemenin bu kararını bozarak E.K’nın ruh sağlığının bozulduğunu ve cezanın artırılması gerektiğini belirterek dosyayı 2 yıl sonra yerel mahkemeye geri gönderdi. Tekrar yargılanan Turgu’ya bu kez mahkeme 20 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

İkinci kararın ardından dosya tekrar Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay yaptığı incelemede, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığınında meydana gelen bozukluğun kalıcı olup olmadığının araştırılmasını isteyerek dosyayı geçen yıl tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosya da yapılan incelemede genç kızın ruh sağlığındaki bozukluğun kalıcı olmadığı ileri sürüldü.

"KENDİ İSTEĞİYLİ SEVİŞTİK"

Bunun üzerine bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Hüsamettin Turgu, daha önceki ifadelerini tekrar ederek, "Kendisine zorla bir şey yapmadım. Birlikte kola içtik. Televizyon seyrettik. Sonra, onun da isteğiyle sadece seviştik. İlişkiye girmedik" diyerek tahliyesini istedi. Mahkeme sanığı yine 20 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem