Kocama Durumundan Af

Mehmet Ali Ağca'nın papa suikasti nedeniyle önümüzdeki günlerde İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağını belirten Demirbağ, "Tahliye olduktan sonra yattığı 27 yılı Türkiye'de yargılama olmadı diye kabul etmemişler ve yeniden içeri almışlardı

Kocama Durumundan Af

Mehmet Ali Ağca'nın papa suikasti nedeniyle önümüzdeki günlerde İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağını belirten Demirbağ, "Tahliye olduktan sonra yattığı 27 yılı Türkiye'de yargılama olmadı diye kabul etmemişler ve yeniden içeri almışlardı.

Biz de burada yargılama için başvuruda bulunacağız" dedi. Avukat Demirbağ, Cumhurbaşkanlığı Makamı'na göndereceği ve Mehmet Ali Ağca'nın, Anayasa'nın 104'üncü maddesinin 2'nci fıkrasının (b) bendi hükmü uyarınca tahliyesini talep ettiği dilekçesinin bir örneğini de Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecek. Demirbağ dilekçesinde şunları yazdı:

"Hükümlünün hücrede geçirdiği 27 yıl sonunda doğal olarak bedensel sağlığı bozulmuştur. Hükümlü ciddi sağlık problemiyle karşı karşıyadır. Hükümlünün gözle görülebilecek nitelikte romatizmal rahatsızlığı olduğu gibi sürekli hastalık ve kocama durumu söz konusudur.

Söz konusu durum yapılacak bilimsel tıbbi inceleme neticesinde somut olarak ortaya çıkacaktır. Hükümlünün sağlık durumunun acilen ve tedbiren incelenmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem