Koca Yusuf'un gelişi yine ertelendi

Uçağın ilk teslimatı ise ağustos ayında Fransız Hava Kuvvetleri'ne gerçekleştirilmişti. Airbus'un Türkiye'deki yetkilileri, Avrupa'nın ortak askerî nakliye uçağı A400M'in Türkiye'ye ilk teslimatında sona yaklaşıldığını ifade ederek, uçağın test uçuşları v

Koca Yusuf'un gelişi yine ertelendi

Uçağın ilk teslimatı ise ağustos ayında Fransız Hava Kuvvetleri'ne gerçekleştirilmişti. Airbus'un Türkiye'deki yetkilileri, Avrupa'nın ortak askerî nakliye uçağı A400M'in Türkiye'ye ilk teslimatında sona yaklaşıldığını ifade ederek, uçağın test uçuşları ve diğer konular nedeniyle kasım başında Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil edilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin 10 adet sipariş verdiği A400M uçağı, askerî amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Yeni nesil nakliye uçağının Ankara ve Kayseri'de yapılan test uçuşlarına Türk hava ve yer personeli askerler katılmıştı. Dünya silahlı kuvvetlerinin askerî ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan askerî nakliye uçağı A400M, ileri teknolojisi sayesinde daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek olan uçak kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip.

Taktik, stratejik ve lojistik görevlerde kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askerî ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları hızla ve mola vermeden ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem