KKTC'de Trabzonlulara saldırmışlardı

KKTC'de Trabzonluların da içinde bulunduğu gruba saldıran Doğu kökenli öğrencilere sınırdışı...KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ), 24 askerin şehit edilmesini protesto eden ülkücü gençlerle doğu kökenli gençler arasında kavga çıktı.Kavga sonucunda 2 ü

KKTC'de Trabzonlulara saldırmışlardı

KKTC'de Trabzonluların da içinde bulunduğu gruba saldıran Doğu kökenli öğrencilere sınırdışı...

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ), 24 askerin şehit edilmesini protesto eden ülkücü gençlerle doğu kökenli gençler arasında kavga çıktı.

Kavga sonucunda 2 ülkücü genç ile 3 polis yaralandı. KKTC Bakanlar Kurulu olağanüstü toplanarak olaylara karışan 16 doğu kökenli öğrenciyi sınır dışı etme kararı aldı.
Olaylar cuma namazından sonra ülkücü gençlerin, Türkiye’deki terörü lanetlemek için gösteri yapmak istemesiyle patlak verdi.

“PKK’nın protesto edilmesine karşı çıkan” doğu kökenli bir grup öğrenci, iddialara göre ülkücü gruba sözlü olarak sataştı. Bunun üzerine iki grup arasında kavga çıktı.

Polis olaylara müdahale etti ve havaya ateş açtı. Olaylar yatışınca sivil polisler üniversite içerisinde öğrenci avına çıktı. İlk anda 4 öğrenciyi gözaltına alan KKTC polisi, daha sonra olayların çıkmasında etkili olduğu iddia edilen 12 öğrencinin isimlerini belirledi. Bakanlar Kurulu’nun polisten gelen “istihbarat bilgileri” dahilinde “sınırdışı” kararını aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler