KKTC'de Trabzonlulara saldırı!

KKTC'de, terör örgütü PKK'nın Çukurca'daki hain saldırısını protesto etmek isteyen aralarında Trabzonlu öğrencilerinde yer aldığı gruba, karşıt görüşteki öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi'nde eğitim-öğretim gören Trab

KKTC'de Trabzonlulara saldırı!

KKTC'de, terör örgütü PKK'nın Çukurca'daki hain saldırısını protesto etmek isteyen aralarında Trabzonlu öğrencilerinde yer aldığı gruba, karşıt görüşteki öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi'nde eğitim-öğretim gören Trabzonlu bir grup öğrenci ve beraberindeki arkadaşları Cuma namazı çıkışı sonrası Çukurca'daki hain saldırı sonucu PKK'ya lanet yürüyüşü gerçekleştirdiği esnada karşıt görüşlü öğrencilerin taşlı sopalı saldırılarına maruz kaldı.

Kıbrıs'taki okuyucularımızın bilgilendirmeleri ve Haber61.Net istihbarat servisinin araştırmaları üzerine yavru vatan Kıbrıs'ta terör örgütü PKK'nın Çukurca'daki hain saldırısını protesto etmek isteyen aralarında Trabzonlu öğrencilerinde olduğu grupla, karşıt görüşteki öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

Polis gerginliği durdurmak için havaya ateş açtı. Yaşanan olayda polis 4 öğrenciyi gözaltına aldı.

Lefkoşa'daki Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nde bugün öğle namazından sonra öğrencilerden bir grup, Türkiye'deki terörü lanetlemek için gösteri yapmak istedi. Buna karşı çıkan başka bir grup ile göstericiler arasında arbede çıktı. Gerginliğin artmasıyla birlikte olaya müdahale eden polis havaya ateş açtı.

Polisin müdahalesinin ardından gösteri yapmak isteyen öğrenciler mescidin bulunduğu yurtlar bölgesinde, karşıt görüşlü öğrenciler ise kütüphane yakınlarında bir süre bekledikten sonra tutuklamaların başlamasıyla dağıldı.

KKTC Polis Genel Müdürü 2. Yardımcısı Erdal Emanet ile Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'nun bizzat yönettiği operasyonda, olaylara karıştığı tespit edilen 4 öğrenci gözaltına alındı.

Olayları görüntülemek isteyen bazı basın mensuplarının da göstericiler tarafından tartaklandığı öğrenildi. Polis Özel Harekat Timi'nin da arasında bulunduğu polisin müdahalesiyle olay sona erdi.

Bu arada olaylar sırasında bazı araçlar ve okul binaları da zarar gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem