Kız öğrenci yurdunda yangın!

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdundaki yangında 12 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Kız öğrenci yurdunda yangın!

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdundaki yangında 11 öğrenci, 1 bakıcı hayatını kaybetti. 22 öğrenci ise yaralandı. Öte yandan AB Bakanı Ömer Çelik hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.

Bugün akşam saatlerinde Adana'nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. 

Hızla büyüyen yangının alevleri binayı bir anda sararken bina içerisinde bulunan bazı öğrenciler camdan atlayarak canlarını kurtardı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Olay yerine çok sayıda İtfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

Yaralanan ve dumandan etkilenen çocuklar, merkez ilçelerden de sevk edilen çok sayıda ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.



13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, BAKAN SOYLU ADANA'YA GİDİYOR

AB Bakanı Ömer Çelik canlı yayında, hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.  Bakan Çelik, "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber.13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar" diye konuştu. 

Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Adana'ya gidecekleri belirtildi.​



BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.

ÇATI YANINCA ÇÖKTÜ

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

Yangının kontrole alınmasının ardından girilen yurt binasında önce 5, daha sonra da 7 yanmış cesede ulaşıldı.

Ölen öğrencilerin 8'inin cenazesinin ahşap çatı katında, eğitmen ile 3 öğrencinin cenazesinin ise 2. katta bulunduğu öğrenildi. 

Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI DENETİM SORUSUNA KIZDI 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti. 

Konuyla ilgili televizyon kanalında canlı yayında açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin yangın çıkan yurtta bir denetim yapıp yapmadığı sorusuna, "Çok zeki sorular sorduğunuzu zannetmeyin" diyerek tepki gösterdi.

  

1 AMBULANSTA 9 CESET!

Yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

9 öğrencinin cenazesi ceset torbalarına konularak bir ambulans ile Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeler görevliler tarafından tek tek indirilerek morga konuldu.
 

6 ÖĞRENCİ DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir yurtta çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı Kozan Devlet Hastanesine getirildi. Ambulanslarla Kozan Devlet hastanesine getirilen yaralılar hastanede hazır bekletilen görevliler tarafından tedaviye alındı. Hastaneye gelen yaralıların isimleri şöyle: “Yasemin Kara (13),Hafize Sultan(12),Seda Topbaş(12),Şule Altun(11),Emine Pertlek(12) ve Nefize Sarıkaya(14).”

Yaralı öğrencilerin tedavisi devam ederken yakınları da hastaneye akın etti.





12 ÖLÜ: 22 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı. 

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem