Kız arkadaşı için PKK'lı oldu

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde 4 gün önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yarala yakalanan 37 yaşındaki 'Hecer' kod adlı terörist etcan Mehmetcan Oğuzsoy ifadesinde, kız arkadaşı aracılığıyla örgüte katıldığını söyledi. Oğuzsoy bugün çıkarıldığı nöbet

Kız arkadaşı için PKK'lı oldu

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde 4 gün önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yarala yakalanan 37 yaşındaki 'Hecer' kod adlı terörist etcan Mehmetcan Oğuzsoy ifadesinde, kız arkadaşı aracılığıyla örgüte katıldığını söyledi. Oğuzsoy bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Ayvacık İlçesi'nde 4 gün önce Tokat kırsalından yola çıkan bir grup töreristin Kastamonu'ya gidecekleri istihbaratını alan polis ve jandarma ekipleri, bölgede kontrollerini artırdı. Güvenlik güçleri Samsun'un Ayvacık İlçesinin Çamalan Köyü kırsalında 4 kişilik terörist grupla sıcak temas sağladı. Dur ihtarına uymayan teröristler güvenlik kuvvetlerine ateş açtı. Açılan ateşe karşılık veren jandarma ve polis, Diyarbakır doğumlu 'Hecer' kod adlı terörist Mehmetcan Oğuzsoy'u bacağından yaralı olarak ele geçirdi. 3 terörist ise kaçtı. Teröristle birlikte bir kalaşnikof tüfek, bir tabanca, 500 gram C-4 patlayıcı, telsiz, telefon ve örgüte ait bazı dökümanlar bulundu.

2003 yılında örgüte katıldığı belirlenen Mehmetcan Oğuzsoy tedavisinin tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri tarafından sorgulandı. Jandarma tarafından yapılan sorgusu sırasında Karadeniz Bölgesi kırsalında barındıkları bir çok mağaranın yerini de söylediği bildirilen Mehmetcan Oğuzsoy, 17 yaşına kadar inşaatlarda çalıştığını daha sonra tanıştığı bir kız arkadaşı aracılığıyla 2003 yılında örgüte katıldığını itiraf etti.

Güvenlik güçlerindeki sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri arasında Çarşamba İlçe adliyesine götürülen Mehmetcan Oğuzsoy, cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem