Kitaplı tahliye!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hükümlülerin okudukları her kitap karşılığında cezalarından 3 gün infaz edilmiş sayılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.Tanrıkulu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişi

Kitaplı tahliye!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hükümlülerin okudukları her kitap karşılığında cezalarından 3 gün infaz edilmiş sayılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

Tanrıkulu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hazırladı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifin genel gerekçesinde, ''Suç ve suçluluğu önlemenin ve en aza indirmenin ise her ceza politikasının asıl amacı olması gerektiği aşikardır.
 
Bu nedenledir ki suç işlemiş bir kişinin cezalandırılması kadar, suç işleyen bireyin suç işleme konusundaki devamlılığının engellenmesi ve bir anlamda suçlunun kişisel gelişimi için de büyük önem taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda, cezaevlerinde oluşturulacak kütüphanelerin hükümlülerin hizmetine etkin bir şekilde sunulması ve hükümlülerin kitap okumaya teşvik edilmesi gerekmektedir'' ifadelerine yer verdi.
 
Yılda 12 kitap okuyana, 36 gün erken tahliye
 
CHP'li Tanrıkulu, hazırladığı kanun teklifinde, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun ''Koşullu Salıverilme'' başlıklı 107'inci Maddesinin 5'inci fıkrasından sonra gelmek üzere ''Hükümlünün infaz kurumunda okuduğu her kitap için hakkında verilen cezasının 3 günü infaz edilmiş sayılır'' ibaresinin eklenmesi öngörülüyor.
 
Tanrıkulu, hükümlünün okuduğu kitabın infaz süresinden sayılması için kitabın ilköğretim düzeyinden yüksek bir kitap olması; kitabın en geç 1 ay içerisinde hükümlü tarafından okunmuş olması; hükümlünün kitabı okuduktan sonra kitap hakkında yazacağı makalenin infaz kurumunun bulunduğu Kaymakamlık İnsan Hakları Komisyonları tarafından onaylanması şartlarını da hazırladığı teklif metninde yer verdi.
 
Tanrıkulu, bir hükümlünün kitap okuyarak cezaevinde geçireceği günü azaltmak için üst sınır olarak yılda 12 kitap ve buna bağlı olarak 36 gün sınırını da teklif metnine koydu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler