Kitabevinin yakılması davasında 7 tahliye

Kırşehir'de 8 Eylül'de teröre tepki yürüyüşünün ardından HDP il binası ile kitabevi ve tatlı salonunun yakılması ile ilgili davada 7 sanık tahliye edildi. Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde HDP il binası ile Gül Kitabevi ve Diyarbakır Tatlı ve Pasta Salonu'nun

Kitabevinin yakılması davasında 7 tahliye

Kırşehir'de 8 Eylül'de teröre tepki yürüyüşünün ardından HDP il binası ile kitabevi ve tatlı salonunun yakılması ile ilgili davada 7 sanık tahliye edildi.

Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde HDP il binası ile Gül Kitabevi ve Diyarbakır Tatlı ve Pasta Salonu'nun yakılması ile ilgili davaya bugün devam edildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan Muhammed Eker, Yunus Sağır, Yasin Güler, İlyas Çetin,Tugay Aydemir, Burak Irmak, Çağlar Aslan tahliye edildi. Sanık avukatlarının yaptığı itirazlar sonrası TCK'nın 151/216 maddelerinde öngörülen alt ve üst sınırların tutukluluk hallerini gerektiren nedenler olmaması nedeni ile 7 sanığın tahliye edildikleri öğrenildi. Olaylarla ilgili davada 5 tutuklu sanık bulunuyor.

Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde teröre tepki yürüyüşünün ardından çıkan olaylarda HDP il binası ile Gül Kitabevi ve Diyarbakır Tatlı ve Pasta Salonu adlı iş yerlerinin yakılması ile ilgili açılan üç ayrı davanın görülmesine geçen hafta başlanmış ve davaların Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmesine karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler