Kimsenin arka bahçesi değiliz!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu ortak imzalı deklarasyon yayınlayarak terörü lanetlediler. Bunu yaparken, “Kimsenin arka bahçesi değiliz” diyen kurul, PKK’yı kınamayan bazı sivil toplum örgütlerine de gönde

Kimsenin arka bahçesi değiliz!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu ortak imzalı deklarasyon yayınlayarak terörü lanetlediler.

Bunu yaparken, “Kimsenin arka bahçesi değiliz” diyen kurul, PKK’yı kınamayan bazı sivil toplum örgütlerine de gönderme yaptılar.

İşte o yazılı açıklama;

TMMOB tarihinde önemli bir yeri olan 19 Eylül 1979 iş bırakma eyleminin yıldönümünü 2011 yılından itibaren “19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutluyor ve her 19 Eylül’de ülke ve meslek alanlarımızdaki sorunlara dikkat çekmek için alanlara çıkıyoruz. Bu gün aynı zamanda “Gaziler Günü”. Vatanımız için mücadele etmiş gazilerimizin gününü kutluyor, onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

122-001.jpg

Ne yazık ki, her yıl yaptığımız açıklamaların içeriği ülkemizdeki sorunlarla beraber ağırlaşmaktadır. Bu yıl da özellikle son dönemlerde yaşanan ve çok sayıda vatan evladının şehit olduğu kahpe terör eylemlerini de tel’in etmek bizim için de vazife olmuştur. Öncelikle, bugün ülkemizin güvenliği için canını siper ederek mücadele etmekte olan vatan evlatlarına minnet duygularımızı iletiyoruz. TMMOB Trabzon bileşenleri olarak terörün her türlüsüne karşı duruyor, gerek eylemleri ve gerekse söylemleri ile destek ve zemin hazırlayan sorumluları şiddetle kınıyoruz. Yazıklar olsun bunlara çanak tutanlara, yazıklar olsun bunlara destek verenlere. 

Asker, polis, genç, yaşlı, kadın, çocuk terör kurbanlarının sonu gelmiyor. Ülkemizin dört bir yanındaki cenazelerde akan gözyaşlarına artık yüreğimiz dayanmıyor. Her kaybettiğimiz canın ardından, binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda toplumsal birlikteliğin bozulması, insanların birbirlerini düşman görmesi ve geleceğimizin kararması adına kaygı duyuyoruz. Bu yüzden terörün her türlüsünü, terör örgütü ve uzantılarını lanetliyoruz, bizleri ayıramayacaklar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Bu toprakların bize verdiği en önemli özellik olan “birlik ve kardeşlik” duygusunu elimizden alamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. 

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu olarak bir kez daha güçlü bir şekilde söylüyoruz; şimdi tam da özgürlük ve demokrasiyi, bir arada kardeşçe yaşamayı, sevgiyi, emeği, adaleti, eşitliği savunma zamanıdır. Şimdi tam da, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı savunma ve bunun için mücadele etme zamanıdır.

Biz, mühendis ve mimarlar olarak, bu yönde toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da, kendisini siyasetin merkezine koymadan, kimsenin arka bahçesi olmadan, bilimsel – teknik ve toplumsal gerekliliklerin arkasında durarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi daha ileriye taşıma mücadelemize yılmadan devam edeceğiz.

Şehitlerimizin ve ebediyete göçen gazilerimizin ruhu şad olsun, sizler bu milletin kalbinin en müstesna yerinde yaşamaya devam edeceksiniz. Uğruna canlar verilen bu vatan topraklarında omuz omuza yaşamaya devam edeceğiz. Bölünmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, buna çalışanlara izin vermeyeceğiz, terörün son bulması ve kıyamete kadar kardeşliğin bu topraklarda payidar olması için daha çok birbirimize kenetleneceğiz, düşmanlık değil sevgi tohumları yayarak “biz” olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem