Kimlikler değişiyor

 Cebimizde taşıdığımız kağıt kimlikler artık tarih oluyor. Yeni kimlikler kredi kartı boyutunda ve çipli olacak.Hürriyet'in haberine göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2013 yılında pilot uygulaması başlayacak akıllı kartların, pasaport, b

Kimlikler değişiyor

 

Cebimizde taşıdığımız kağıt kimlikler artık tarih oluyor. Yeni kimlikler kredi kartı boyutunda ve çipli olacak.

Hürriyet'in haberine göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2013 yılında pilot uygulaması başlayacak akıllı kartların, pasaport, bilet ve giriş kartı olarak çok amaçlı kullanılabileceğini söyledi.

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan akıllı kimlik kartları, sağlıktan sosyal güvenliğe, ulaşımdan bankacılık sistemine kadar birçok alanda hayatı kolaylaştıracak. Bakan Ergün, akıllı kimlik kartlarının, Türkiye’deki tüm illerde toplu taşımada kullanılmasının da gündemde olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“TÜBİTAK ve Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütülen ‘Tek Ulaşım Kartı Projesi’ hayata geçtiğinde, bu akıllı kartlar İstanbul toplu taşımada kullanılan ‘Akbil’ ile halihazırda 20 ilde kullanılan ‘kent kart’ sistemlerinin yerini alacak ve metro ile otobüslerde kolaylık sağlayacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler