Kılıçdaroğlu'nun kardeşi bekçilik yapıyor

Birer yıl arayla doğan, iki erkek, bir kız çocuğu babası Celal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında emekli olmuş.Hastalanan annesine bakmak için Tunceli’ye dönmüş. Annesini kaybettikten sonra yeniden Kocaeli’ne dönmüş. Halen 1350 lira olan emekli aylığından, ev kre

Kılıçdaroğlu'nun kardeşi bekçilik yapıyor

Birer yıl arayla doğan, iki erkek, bir kız çocuğu babası Celal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında emekli olmuş.

Hastalanan annesine bakmak için Tunceli’ye dönmüş. Annesini kaybettikten sonra yeniden Kocaeli’ne dönmüş. Halen 1350 lira olan emekli aylığından, ev kredisi çeken oğluna ayda 500 lira destek olmak zorunda kalınca, dara düşmüş. Kocaeli’nde iş bulamayınca, İzmir’e gelmiş.

"TORPİL Mİ İSTESEYDİM"

Celal Kılıçdaroğlu ağabeyinden neden yardım istemediğine ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

“İsterdim. Kendisi de yardımcı olurdu. Ancak o Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı. Ondan bana torpil yapmasını mı isteseydim? Böyle yaparsam onu zorda bırakmış olmaz mıyım? Bu başkalarına haksızlık olmaz mı? Üstelik çalışmak ayıp değil ki… İş arıyordum, burada buldum. Masa başında oturmak bana uygun değil Burada halimden çok memnunum. Bizler başkaları gibi gemicik peşinde koşanlardan değiliz. Ağabeyimle telefonla görüştük. İzmir’de iş bulduğumu söyledim, o da memnun oldu.”

Kendisi gibi emeklilerin sorunları hakkında da konuşan Celal Kılıçdaroğlu, “Emekliler gerçekten çok zor şartlarda yaşıyor. Emeklilerin çoğunluğu en az benim kadar zor durumda yaşam savaşı veriyor. Başbakan biraz da emeklileri düşünsün. Aldığım emekli aylığı yetse ben niye gurbete düşeyim, gelip burada çalışayım” dedi.

850 TL MAAŞ ALIYOR...

 CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP Lideri'nin en küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun bir inşaatta bekçi olarak çalıştığını doğruladı.

Tekin, Celal Kılıçdaroğlu'nun "gündüz bekçisi" olarak görev yaptığını söyleyerek, bir de ilginç ayrıntı verdi: "Maaşı 850 TL..."

"DUYUNCA İNANAMADIM..."

 Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin, kendisinin ilçe başkanı olduğu bölgede inşaat bekçisi olarak çalıştığını, GaziEmir'deki yerel gazetecilerden duyduğunu ve ilk önce bu habere inanmadığını söyleyen Tekin, "Seydi Baba Türbe inşaatına incelemeye gittim. Kendisiyle orada karşılaşınca, doğrudan soramadım, sohbete başladım. Uzun sohbetin ardından, söz 'nerelisin' konusuna geldi. Bunun üzerine de, Sayın Genel Başkan'ın kardeşi olduğunu öğrendim."

Tekin, Celal Kılıçdaroğlu'na, "neden bize gelmedin" diye sorduğunu da belirterek, aldığı yanıtı şöyle anlattı:

"Bana, 'geçinemedim' dedi. 'Emeğimle çalışmak istedim, bu işi buldum, gururla da çalışıyorum" diye devam etti.

Tekin, üyesi olduğu partinin Genel Başkanı'nın kardeşinin, kendi görev alanında "inşaat bekçisi" olmasının kendisinde neler hissettirdiğine ilişkin soruya karşılık ise, "Han hamam sefaları sürenleri düşününce, Genel Başkanımızla bir kez daha gurur duydum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler