Kılıçdaroğlu’ndan seçim itirafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından memnun olmadığını söyledi. CHP lideri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a da destek verdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda partisinin il başka

Kılıçdaroğlu’ndan seçim itirafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarından memnun olmadığını söyledi. CHP lideri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a da destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı öncesinde konuşan Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez il başkanlarıyla bir araya geldiğini belirterek, toplantıdan güzel sonuçlar almayı umduklarını söyledi. Daha önce Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Mayıs ayının ilk haftasında bütün illerin kadın kolları, MKYK üyeleri ve kadın belediye başkanlarıyla bir toplantı yapacaklarını dile getirdi.

“MUHALEFETİN ÖNDERİ DURUMUNDAYIZ”

Kılıçdaroğlu, CHP’de son dört yıl içinde önemli değişiklikler olduğunu ifade ederek, üye sayısının 2010’dan 2014’e yaklaşık yüzde 46 arttığının altını çizdi. 750 bin olan üye sayısını 1 milyon 100 bine çıkardıklarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bu çok önemli gelişme. Üye sayımızın artmasında sizlerin büyük katkısı var ama bu yetmiyor. Amacımız CHP’ye oy veren her değerli yurttaşımızı partiye üye yapmak olmalı. Daha güçlü bir yapı için. Almanya, İngiltere, Fransa buradaki sosyal demokrat partileri düşündüğümüzde üye sayısı itibarıyla en güçlü sosyal demokrat örgütlenmenin Türkiye’de olduğunu size söylemek isterim. En güçlü örgütlenme bizde. 2009’a göre oylarımızda da bir artış var, bize oy veren yurttaş sayısı 12 milyonu buldu. Yüzde 30 bandına yaklaştığımızı görüyoruz. Bütün hileler, şaibeler, ne olursa olsun her şeye karşı biz Türkiye’de toplumsal muhalefetin önderi durumundayız, daha kararlı, daha tutarlı, bir mücadele sürdürmek zorundayız.”

“ALINAN SONUÇTAN MEMNUN DEĞİLİM”

Yerel seçim sürecinde oylarında artış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bekledikleri oranın gerçekleşmediğini kaydetti. Yerel seçim sonuçlarının memnun edici olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben memnun değilsem, inanıyorum ki sizler de memnun değilsiniz. O zaman oturacağız beklediğimizle, karşılaştığımız tabloyu masaya yatıracağız. Neyi hedefliyorduk, ne kadarı gerçekleşti. Bunu samimi olarak masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

“BEN NE OLACAĞIM ANLAYIŞI ARTIK CHP’DE YOK”

Kılıçdaroğlu, ben ne olacağım anlayışının artık CHP’de olmadığını belirterek, “Artık, ’biz ne olacağız’, ’Türkiye ne olacak’ asıl düşünmemiz gereken nokta budur" dedi. İçinde bulunduğumuz şartların sıradan demokrasiyi yaşayan bir ülkedeki şartlar olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi ayaklarımızın altından kalkıyor, totaliter rejime doğru giden bir yapı var. Bu nedenle hepimizin oturup düşünmesi gerekiyor. Halka anlatması gerekiyor. Biz bir totaliter rejim tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu asla unutmamalıyız. Türkiye son 5 yılda, hızla hukuk devleti olmanın dışına çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“KILIÇ’IN KONUŞMALARINA DESTEK”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın dün yaptığı konuşmaları değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sözde bir diktatörün yüzüne, bir diktatör özentisinin yüzüne, hukuk devletinin ne olduğu söylendi. Yargının siyasal iktidarın ya da egemen güçlerin arka bahçesi olmaması gerektiğinin altı özenle çizildi. Türkiye bu noktaya gelmişse hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Eğer hukuk savunmaya geçmişse bu ülkede bir şeyler var. Yargının en tepesindeki kişiler kaygılarını dile getiriyorlar. Bu sadece bir kişinin kaygısı değil o da söylendi, Anayasa Mahkemesindeki görevli bütün yargıçların ortak kaygısı ve ortak söylemidir. Türkiye bu noktaya gelmişse hepimize düşen yeni ek görevler var demektir. Hukuk devleti önemlidir, barışı egemen kılacaksanız yolu hukuk devletinden geçer, bireylerin hak ve özgürlüklerini korumak istiyorsanız yolu hukuk devletinden geçer. Eğer dünyada saygın bir devlet olmak istiyorsak yolu hukuk devletinden geçiyor. Bizim verdiğimiz mücadele zor bir mücadele, zorbalara karşı özgürlük mücadelesi veriyoruz. Diktatörlere karşı demokrasi mücadelesi veriyoruz. Zalimlere karşı adalet mücadelesi veriyoruz. Kolay sıradan bir mücadele değil.”

“DEVLETİ BİR İSTİHBARAT TEŞKİLATI HALİNE GETİRDİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan MİT Yasası’nı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Devleti bir istihbarat teşkilatı, istihbarat devleti haline getirdiler. İstihbarat ana aktör, ana unsur olmaz. Siz istihbaratı ana unsura döndürdünüz. İstihbaratla devleti yönetiyorsunuz. Fişlemeyi meşru hale getirdiler. 12 Eylül askeri darbesinin yapamadığını şimdi bunlar yapıyor, bizim yeni Kenan Evren’lere ihtiyacımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler