Kılıçdaroğlu'ndan bir gaf daha!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 ressam ve 1 heykeltıraşın eserlerinden oluşan karma sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bedelli askerlik yasasının Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesiyle ilgili karar vermediklerini, k

Kılıçdaroğlu'ndan bir gaf daha!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 ressam ve 1 heykeltıraşın eserlerinden oluşan karma sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlik yasasının Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesiyle ilgili karar vermediklerini, konunun hukukçu milletvekilleri tarafından incelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, anayasaya aykırılık görülürse başvuracaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun 1982 doğumlu olduğu belirtilerek bedelli askerlikten yararlanıp yararlanmayacağı sorusuna "Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum. Bunu onunla da konuştuk" dedi.

Kılıçdaroğlu, Suriye'ye yönelik yaptırım paketine ilişkin de "Kim sırtını sıvazlıyor iktidarın? Başka bir ülkede olaylar çıkarmak için Türkiye topraklarında silahlı güçler yetiştirmek Türkiye'ye yakışıyor mu?" çıkışı yaptı. Bu arada 1983 doğumlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun zaten yasa kapsamı dışında bulunduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin CHP Genel merkezinden iki farklı açıklama geldi. İlk açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bedelliden yararlanmaması yönündeki düşüncesini oğluyla paylaştığına yönelik ifade yer alırken ikinci açıklamada bu ifade metinden çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler