'Kılıçdaroğlu'na yazıklar olsun!'

OrmanRMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdı" sözlerine, "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. Ramazan Bayramı tatilini memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Bakan Eroğlu, Ç

'Kılıçdaroğlu'na yazıklar olsun!'
OrmanRMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdı" sözlerine, "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.
 
Ramazan Bayramı tatilini memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Bakan Eroğlu, Çobanlar İlçesi'nde halkla bayramlaştı. Alana gelen çocuklarla ilgilenen Bakan Eroğlu, onlara gofret verdi. Hükümetin ve bakanlığının hizmetlerini anlatan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sivas'ın Divriği İlçesi'ndeki "Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdılar" açıklamasını, "Yazıklar olsun" diyerek eleştiren Eroğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun destanı ancak böyledir işte. Böyle bir saçmalık olamaz. Gezi Parkı'nda dış mihrakların tesiri vardır" dedi.
 
Gezi olayların Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesini önleme amaçlı oyun olduğunu savunan Eroğlu, şöyle dedi: 
 
"Ülkeyi karıştırmak, istikrarı bozmak için yapılan bir hareket. Gezi hadiselerini milletin ekseriyeti reddetmiştir. Millet huzur istiyor. Kaldı ki terör sorununun tam çözülmeye, milli birlik ve beraberlik projesinin gerçekleşmeye başladığı günlerde böyle bir şeyin ortaya konması çok yanlış. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı doğru bir şey değil. Neticede demokrasiye karşı bir şeydir. Böyle sokak hareketleriyle hükümet alaşağı edilemez. Gücü varsa buyursun sandığa. Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü reddediyor, kabul etmiyorum. Millet de kabul etmeyecektir, önümüzdeki seçimde sandığa da onları bu yüzden gömecektir." 
 
"BAŞBUĞ VE GENERALLER İÇİN ÜZÜLDÜM"
 
Eroğlu, Ergenekon Davası kararının da sorulması üzerine bütün mahkumiyet kararları için üzüldüğünü söyledi. Yargıtay kararından önce değerlendirme yapmanın doğru olmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Hiç kimse 'Mahkemeden dolayı üzülmedim' diyemez. İnsanlık duygusu var. Şahsen ben üzüldüm. Ama bu mahkeme kararına bir şey demek mümkün değil. Bbu neticelenmiş bir şey de değil. Daha Yargıtay safhası var. Başbakanımız da açıkça üzüntüsünü ifade etti. Hele Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişi için ben şahsen üzüntü duydum. Kendisi için de diğer generaller için de üzüntü duyarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem