Kılıçdaroğlu'na 'şerefsizlik' cevabı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet - PKK görüşmelerinin kaydı olduğu iddia edilen ses bandı için yaptığı "şerefsizlik" açıklamasına cevap verdi ve "fırsatçılıkla" suçladı.Beşir Atalay ayrıca ABD Başkanı Bar

Kılıçdaroğlu'na 'şerefsizlik' cevabı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet - PKK görüşmelerinin kaydı olduğu iddia edilen ses bandı için yaptığı "şerefsizlik" açıklamasına cevap verdi ve "fırsatçılıkla" suçladı.

Beşir Atalay ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'dan, Başbakan Erdoğan'la görüşmek için talep geldiğini de belirtti.

Beşir Atalay'ın CNN Türk'te açıklamalarından satır başları şu şekilde;

DEVLET - PKK SES BANDI İDDİASI

Görüşmenin kaydedilmesi ve yayınlanması tabii ki gayrı ahlaki, kabul edilmesi mümkün olmayan şeylerdir. Hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün değildir.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI FIRSATÇILIKTIR"

Anamuhalefet partisi başkanı, kurum (MİT) "inceleyeceğiz" açıklaması yapmışken hemen mal bulmuş mağribi gibi olayın üzerine atlaması ve bu kadar ileri açıklamalarda bulunmasını eshefle karşılıyoruz. Bunun adı fırsatçılıktır. Küçük birşeyler çıksın da bundan yararlanalım anlayışı ucuzluktur. Kendi politikası olmayanların yararlandığı bir yöntemdir bu; başkalarından bir açık bulalım da bunu kullanalım derler. Bunun yerine kendi politikalarını kendi tekliflerini açıklasınlar. 

Risk almadan bu sorunlar çözülmez. Eğer hükümet sorunları çözmek için risk almaya başladığında muhalefet bunu ucuz bir şekilde "şerefli, şerefsiz" biçiminde kullanmaya başlarsa o zaman maksat hasıl olmaz. Ben açıkcası anamuhalefet partisi lideri sayın Kılıçdaroğlu'dan bu konuda daha sorumlu bir üslup beklerdim.

"OBAMA'DAN GÖRÜŞME TALEBİ GELDİ"

Şu anda tabii o manada çok ileri bir şey değil ama bu, her zaman, her görüşmede olabilir. Başbakanımız Birleşmiş Milletler yıllık toplantıları var, New York'ta olacak. Orada görüşmeler var. ABD Başkanı ile uzun bir süre görüşmesi olacak. Bizden gelmedi, bu talep oradan geldi. Dolayısıyla o görüşmede bütün bunlar, pek çok şey gündeme gelecek. Terörle ilgili konular da gündeme gelecek. Dün dışişleri bakanlığı ile görüştük. O görüşmede Kuzey Irak konusu da yer alacaktır diye düşünüyorum.

"ARAP ÜLKERLERİNDE EN AKTİF ÜLKEYİZ"

Arap ülkeleri içinde bile en aktif ülkeyiz. Yatırımlar olarak en aktif ülkeyiz. Bağdat'ın, Irak'ın yeni yatırımlarını savaş sonrası işadamlarımız üstleniyor. Erbil'de de öyle, yüzde 70 civarında Türk işadamları... Dolayısıyla Türkiye orada zaten her açıdan var. Biz Irak'ın normalleşmesi yönünde büyük destek veriyoruz, çok çaba harcıyoruz. Irak bizim komşumuz, sınırlarımız, akrabalarımız var. Dolayısıyla Türkiye'nin orada daha fazla rol üstlenmesinden daha tabii ne olabilir ki.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Devlet ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşmenin ses kaydını bugün değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kapalı kapılar ardından farklı konuşulduğunu söylemiş ve “Biz ‘görüşme yapılıyor’ dediğimizde Başbakan  ‘ispatlamayan şerefsizdir’ demişti. Merak ediyorum kim şerefsiz?” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem