Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatan kişinin cezası belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 8 Ocak 2015'te emeklilerle yaptığı toplantıda, ayakkabı fırlatan Yunus Emrah Sermet, 2 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, CHP'nin avukatı Celal Çelik ile sanık ve

Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatan kişinin cezası belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 8 Ocak 2015'te emeklilerle yaptığı toplantıda, ayakkabı fırlatan Yunus Emrah Sermet, 2 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, CHP'nin avukatı Celal Çelik ile sanık ve avukatı katıldı.

Mahkeme, sanığın, Kılıçdaroğlu'na yönelik yaralamaya teşebbüs suçundan 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Cezayı yarı oranında artırarak sanığı 9 ay hapse mahkum eden mahkeme, suçun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle indirim yaparak 2 ay 15 gün hapse hükmetti.

Ayrıca mahkeme, sanığa takdiri indirim de uygulayarak 2 ay 2 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Hakim İbrahim Ekdemir, sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemekten kaçınacağına kanaat getirerek, cezanın ertelenmesine ve sanığın 1 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi.

OLAY

Sermet, 8 Ocak'ta emeklilerin sorunlarına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'na, "Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı" diyerek ayakkabılarını fırlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem