Kılıçdaroğlu; "TC Başbakanı'na yakışmaz!"

CHP Lideri, Kemal Başbuğ ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Başbakan'a seslendi ve "Savaş çığırtkanlığı yapmak TC Başbakanı'na yakışmaz." dedi.Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret eden CHP Genel

Kılıçdaroğlu; "TC Başbakanı'na yakışmaz!"

CHP Lideri, Kemal Başbuğ ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Başbakan'a seslendi ve "Savaş çığırtkanlığı yapmak TC Başbakanı'na yakışmaz." dedi.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Suriye'ye yapılacak müdahale ile ilgili olarak Başbakan'ın sergilediği tutuma dair açıklamalarda bulundu.

"SURİYE'DE ATEŞKES OLMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışmaz. Yüreğinde insan sevgisi olan bir kişi savaş çığırtkanlığı yapmaz. Suriye'de öncelikle bir ateşkes olması lazım. Tüm dünyanın öncelikle bunu sağlaması lazım" dedi.

"SAĞLIĞI VE MORALİ ÇOK İYİ"

Ergenekon davasında müebbet hapse çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbuğ ile ilgili olarak ta moralinin ve sağlığının çok iyi olduğunu söyleyerek "Ordunun siyasete karışmaması İlker Başbuğ'un ve hepimizin temennisidir" ifadelerini kullandı

Başbuğ'un kendisine "Vicdanım rahat, gönlüm rahat, suçlu olsaydım böyle konuşamazdım" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu yanlıştan dönülmesi lazım. İnsanları boş yere cezaevinde tutamazsınız. Yapılan suçlamalar akıl ve mantı işi değil. O ülkesini, bayrağını seven bir asker" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem