Kılıçdaroğlu Levent Kırca’nın cenaze töreninde konuştu

Levent Kırca'nın cenaze töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdi. Bizi hem güldürür, hem de düşündürürdü. Allah rahmet eylesin" dedi.Tedavi gördüğü karaciğer kanserine yenik düşen usta tiyatroc

Kılıçdaroğlu Levent Kırca’nın cenaze töreninde konuştu

Levent Kırca'nın cenaze töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdi. Bizi hem güldürür, hem de düşündürürdü. Allah rahmet eylesin" dedi.

Tedavi gördüğü karaciğer kanserine yenik düşen usta tiyatrocu Levent Kırca için Levent'deki Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni katıldı. Levent Kırca'nın cenaze törenine eski eşi Oya Başar kızları ve oğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orhan Gencebay, Demek Akbağ, Uğur Dündar, Mehmet Aslantuğ, Nuri Alço, Sezen Cumhur Önal, gibi pek çok ünlü isim katıldı. Tabutu başında Kırca'nın kızı ve oğlunun döktüğü gözyaşları ise cenazeye katılanları duygulandırdı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sanatçıların toplumun bir değeri olduğunu vurgulayarak, "Bütün çağlarda sanatçılar toplumun önderleri olmuşlardır. Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdi. Bizi hem güldürür, hem de düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyoruz. Baskılar yaşadığını biliyoruz. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla, Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçılar el üstünde tutulur. Güzel bir Türkiye'yi özlem olarak dile getirdi. O giderken daha güzel bir dünyada buluşmak ümidiyle gitti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir dünya da buluşmak hepimizin özlemi" şeklinde konuştu.

MEHMET ASLANTUĞ

Cenaze törenine katılan sanatçı dostu sinema ve tiyatro oyuncusu aktör Mehmet Aslantuğ da "Daha güzel bir dünya da buluşmak için veda etti. Ama biz el birliğiyle daha güzel bir Türkiye kuracağız tabii ki" dedi.

DEMET AKBAĞ

Törene katılan oyuncu Demet Akbağ ise, Kırca'nın çok erken vefat ettiğini dile getirerek, "Başımız sağ olsun demekten başka söyleyecek bir şey yok. Belki sizler de biliyorsunuz. Hepimiz için çok büyük bir kayıp. Türk mizahı için çok büyük bir kayıptır. Çok erken ve çok çabuk kaybettik. Ama giderken bize, anlayabilene çok önemli bir mektup bıraktı. O mektubu okuyup anlamaya çalışalım bence" diye açıklama yaptı.

Cenaze namazının ardından Kırca'nın tabutu, dostları ve vatandaşların omuzlarında cenaze aracına taşındı. Sanatçılar, Kırca'yı alkışlarla uğurladı. Kırca'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler