Kılıçdaroğlu: "İktidara gelirsek..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara geldiği ilk 4 ay içinde ilk olarak siyasi ahlak kanunu çıkartacağız. Temiz siyasetin yolu açılacak. İhaleye fesadın önüne geçilecek, medyaya müdahale kalkacak, particilik yapılmayacak, devlet kadrolarınd

Kılıçdaroğlu: "İktidara gelirsek..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara geldiği ilk 4 ay içinde ilk olarak siyasi ahlak kanunu çıkartacağız. Temiz siyasetin yolu açılacak. İhaleye fesadın önüne geçilecek, medyaya müdahale kalkacak, particilik yapılmayacak, devlet kadrolarında sürgünler olmayacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop Havalimanı’nda CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İl Başkanı Mustafa Acun ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Uğur Mumcu Meydanı’nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu konuşmasına, Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın fotoğrafına karanfil koyarak başladı. Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da ölen bir kız için ağlarken Berk için ağlayıp ağlamadığını soran Kılıçdaroğlu, "Berk için vicdanı sızlıyor mu acaba? İnsanlar öldü, onlara üzülmedi, efendim seramikler zarar gördü diye ona üzüldü. Hayatını bu kadar maddi olaylara bağlayan ikinci bir kişi görmedim. Berk bizim onurumuz, bizim gururumuzdur, o ailenin acısı bizim acımızdır. O nedenle annesine, babasına başsağlığı dileklerimizi bütün Türkiye adına dile getiriliyoruz" diye konuştu.

“Biz kendi ülkemizi seviyoruz. Kim olursa olsun, bize oy versin vermesin herkesi kucaklamaya hazırız” diyen Kılıçdaroğlu, "Bugün Sinop’ta yağmur var. Hep yağmur bereket olarak nitelendiririz. Umarım 30 Mart’ta bereketli bir tabloyla farklı bir şekilde karşılaşırız. Umarım 30 Mart’ta Türkiye’ye huzur gelir, kardeşlik gelir birbirinizi düşman olarak görmeyeceğimiz, tasada ve kıvançta beraber olmak için mücadele ediyoruz. Sinop Karadeniz’in en güzel illerinden birisi. Sinop’ta rüzgar bir taraftan eser diğer tarafta sakinlik yaşarsınız. Mavinin bütün tonlarını, yeşilin bütün tonlarını Sinop’ta görmek mümkün. Sinop’a yıllar önce bürokrat olarak geldim ve Sinop’u gezmiştim son derece güzel ve uygar bir kent. Ama Sinop’un talihsizlik yaşadığı bir nokta var. Sinop Türkiye’de en çok göç veren 3 ilden birisi ve Sinop’un 400’e yakın köyünde su yok. Gitti Amerika’da Kızılderililere su getireceğim dedi, bir sürü para verdi. Ama Sinop’un 400 köyünde su yok ve bu 400 köyün çoğunda CHP’ye oy çıkmıyor. Burada arkadaşlarımızın iyi çalışması gerekiyor. Ben çalışıyorum herkesin çalışması lazım. Hep beraber mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde siyasi ahlak kanununu çıkartacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"CHP iktidara geldiği ilk 4 ay içinde ilk olarak siyasi ahlak kanunu çıkartacağız. Temiz siyasetin yolu açılacak. İhaleye fesadın önüne geçilecek, medyaya müdahale kalkacak, particilik yapılmayacak, devlet kadrolarında sürgünler olmayacak. İşi ehline verecek partizanca davranmayacağız, güler yüzlü devlet sağlayacağız. İkinci bir icraat olarak Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin birisine muhtaç olmasını istemiyoruz. Geliri olmayan ya da asgari ücretin altında gelir sahibi olan herkese bankada hesap açılacak. Evinde çocuğuna bakan kadınlarımız gidecek bankadan asgari ücret tutarında parasını çekecek. Sosyal devlet budur. Üzüntülerimiz de sevinçlerimizde ortak olacak."

Kemal Kılıçdaroğlu, miting sonunda Sinop’un İl ve ilçe adaylarıyla birlikte halkı selamladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, havayoluyla Sinop’tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler