KİK'ten 'baskın' açıklaması!

Kamu İhale Kurumu, bazı kamu ihalelerine menfaat karşılığında fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Kurumda yapılan arama ile ilgili olarak ''Biri kurul üyesi, ikisi kurum personeli olmak üzere üç çalışanın odasında arama yapıld

KİK'ten 'baskın' açıklaması!

Kamu İhale Kurumu, bazı kamu ihalelerine menfaat karşılığında fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Kurumda yapılan arama ile ilgili olarak ''Biri kurul üyesi, ikisi kurum personeli olmak üzere üç çalışanın odasında arama yapıldığını, yapılan aramanın bu üç çalışanın odası ile sınırlı kaldığını'' bildirdi. 

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramaya ilişkin yazılı-görsel medyada ve internet medyasında yer alan bazı haberlerde, gerçeği yansıtmayan bazı iddialara ve yanlış ifadelere yer verildiği belirtildi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak, gerçeği yansıtmayan iddialara dayalı yanlış yorumların ve Kurum hakkında doğabilecek olumsuz algı ve değerlendirmelerin önüne geçebilmek amacıyla bazı hususların açıklanması gerektiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''13 Şubat 2012 tarihinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından biri kurul üyesi, ikisi kurum personeli olmak üzere üç çalışanın odasında arama yapılmıştır. Yapılan arama bu üç çalışanın odası ile sınırlı kalmıştır.

Üç çalışan dışında hiçbir kurul üyesinin, kurum yöneticisinin, uzman ya da diğer kurum personelinin odası aranmamış, ifadesi alınmamıştır. Aranan odalarda bulunanlar dışında başka bir belgeye el konulmamıştır.

Kamuoyuna yansıyan, 23 çalışanın gözaltına alındığı algısını oluşturan haberler ise gerçeği yansıtmamaktadır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem