Kıbrıs'ta çatışma çıktı!

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan İngiliz üssü Ağrotur'da, adadaki askeri üsleri protesto eden bir grup ile üsteki polis arasında çatışma çıktığı bildirdi.Çatışmada üç polis ile bir gazetecinin yaralandığı, iki göstericinin tutuklandığı kaydedildi.Rum basınına

Kıbrıs'ta çatışma çıktı!

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan İngiliz üssü Ağrotur'da, adadaki askeri üsleri protesto eden bir grup ile üsteki polis arasında çatışma çıktığı bildirdi.

Çatışmada üç polis ile bir gazetecinin yaralandığı, iki göstericinin tutuklandığı kaydedildi.

Rum basınına göre, Rum kesiminde yeni kurulan "Ulusal Anti-Sömürge Platformu" dün akşam protesto gösterisi için üsse gitti.

Askeri üslerin yasa dışı olduğunu savunan ve varlığını protesto eden göstericiler, İngiliz polisi eşliğinde üsse alındı ve gösteri alanına doğru yürüdü, ancak polis belirli bir noktaya kadar gitmelerine izin verdi.

Göstericilerin daha fazla ilerlemek istemesi üzerine polis eylemcilerin üzerine yürüdü. İngiliz polisinin copla müdahale ettiği 80 kadar gösterici, taş atarak ve sopa kullanarak karşılık verdi. Olayda üç polis ve bir gazeteci yaralandı, iki gösterici tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem