Kıbrıs birleşiyor mu?

AB sürecinde Türkiye'nin önündeki en büyük tartışma başlıklarından biri olan Kıbrıs sorununun çözümü için umutlar artıyor.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs'ın birleşmesine ilişkin referandumun 2012 yılının başında yapılmasını umut ettiklerini söyle

Kıbrıs birleşiyor mu?

AB sürecinde Türkiye'nin önündeki en büyük tartışma başlıklarından biri olan Kıbrıs sorununun çözümü için umutlar artıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs'ın birleşmesine ilişkin referandumun 2012 yılının başında yapılmasını umut ettiklerini söyledi.

61'inci hükümette dışişleri bakanlığı görevini yeniden üstlenen ve geleneksel olarak ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapan Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkına desteğini yineledi.

Toplantıda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu 7 Temmuz'daki Cenevre zirvesinin ardından, sorunun yıl sonuna dek yoğunlaştırılmış müzakerelerle çözümleneceği inancını ifade etti.

Davutoğlu ise "Bu yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmayı ve önümüzdeki yıl başında da referanduma gidilmesini ümit ediyoruz. Böylece Kıbrıs da (1 Temmuz 2012'de) AB dönem başkanlığını tüm adayı temsil eden yeni bir devlet olarak devralabilir" umudunu paylaştı.

SON HÜKÜMET PROGRAMINDA KIBRIS

İki toplumu iki kesimli tek devlet bünyesinde birleştirmek amacıyla dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından hazırlanan Annan Planı için 2004 yılında referanduma gidilmişti. Oylamada, Kıbrıs Türk halkının %64.90 evet oyu kullanırken Rum halkının %75.83'ü birleşmeye 'hayır' dedi.

Son hükümet programında "Kıbrıs'ta iki toplumlu iki kesimli tarafların siyasi eşitliğine dayanan çözüm için çalışacağız." denilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem