Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu'yu telefonla aradı.Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmelerde her iki liderin 20 Temmuz B

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu'yu telefonla aradı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmelerde her iki liderin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı tebrik eden Davutoğlu, 41 yıl önce en zor zamanında Kıbrıs Türk halkının yanında olan Türkiye'nin asla Kıbrıs Türk Halkı'nı yalnız bırakmayacağını belirtti.

Kıbrıs sorunu ile ilgili müzakere sürecinin de ele alındığı görüşmelerde Davutoğlu, Türkiye'nin, kapsamlı ve adil bir çözüm süreci için şimdiye kadar olduğu gibi yapıcı katkısını sürdüreceğinin altını çizdi.

Görüşmelerde, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Başbakan Kalyoncu ile diğer alanlardaki ikili işbirliğinin de devamı yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

Davutoğlu, ayrıca KKTC'de hükümeti kuran Başbakan Kalyoncu'yu da yeni görevi dolayısıyla kutladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler