Kezzap dehşetinin yaşandığı restoranın sahiplerinden açıklama

Kezzaplı saldırının yaşandığı restoranın sahibi Nuri Develi, güvenlik kameralarının incelendiğini belirterek, "Suskunluğumuz vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Dünyada hiçbir marka bir çocuktan daha önemli değildir" dedi.Ataşehir'de lüks bir restorand

Kezzap dehşetinin yaşandığı restoranın sahiplerinden açıklama

Kezzaplı saldırının yaşandığı restoranın sahibi Nuri Develi, güvenlik kameralarının incelendiğini belirterek, "Suskunluğumuz vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Dünyada hiçbir marka bir çocuktan daha önemli değildir" dedi.

Ataşehir'de lüks bir restoranda bir kişinin attığı kimyasal madde sonucu 3 yaşındaki Y.K. isimli çocuk bir gözünü kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Develi restoranları sahipleri Ali ve Nuri Develi kardeşler basın toplantısı düzenledi. "Bu açıklamayı bir işletmeci olarak değil, bir baba olarak yapıyorum" diyen Nuri Develi, "17 Ekim Cumartesi günü hepimizin aklının almadığı olayın üzüntüsünü en derinden yaşamaktayız. Minik yavrumuzun acısı bizleri büyük üzüntüye soktu. Tüm eleştirilere karşı sessiz kalmamız tek bir amaca hizmet ediyordu. Emniyet güçlerimizin işlerini daha rahat yapabilmesi ve suçlunun delilleri karartmaması için biz sessizliğimizi koruduk. Sorumluluk bilinciyle hareket edip, tüm eleştirileri göğüslemek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

"SUSKUNLUĞUMUZ, SORUMSUZLUK DEĞİLDİ"

Olayın soruşturulması sürecinde neden sessiz kaldıklarını anlatan Develi, "Her şeye rağmen bildiklerimizi sustuk. Çünkü suskunluğumuz vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Aksine suçlunun yakalanması için biz üstümüze düşeni yapmış olduk. Emniyet güçlerimiz günlerdir çalışmaların ardından suçluyu yakaladılar. Kendisi her şeyi itiraf etti. Olayı işleyen kişi iddia edildiği gibi restoranda elini kolunu sallayarak giren ve çocuk odasına varan bir kişi değildi. Aksine rezervasyonu yapan, minik yavrumuzla aynı masada oturan ve minik yavrumuzun annesiyle beraber çocuk odamıza onu teslim eden eniştesiydi" diye konuştu.

"HİÇBİR MARKA ÇOCUKTAN ÖNEMLİ DEĞİL"

Restorantta bulunan güvenlik kameralarının emniyet güçleri tarafından incelendiğini belirten Nuri Develi, "Güvenlik kameralarımızla ilgili durum emniyet tarafından dün de açıklandığı gibi inceleme altındadır ve süreç devam etmektedir. Olayın tarafından yapıldığı gibi asılsız iddialarla itham edilen, oyun odasında çalışan çalışma arkadaşımız bu olayın aydınlatılmasında en büyük baş rol oyuncularımızdan biri olmuştur. Ben şahsım ve firmamız adına başta emniyet güçlerimize ve bize karşı olan güvenlerine, ön yargılarına yenik düşmeden sabırla bekleyen tüm dostlarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu acı olay hepimizi derinden sarstı. Şimdi basında ve sosyal medyada bilgi kirliliğine son verildiğine göre hep birlikte minik yavrumuz için dua edelim. Dünyada hiçbir marka bir çocuktan daha önemli değildir" dedi.

"KAMERALAR ÇALIŞIYORDU"

Olayda görgü tanıkları olmadığı iddiasını değerlendiren Nuri Develi, "Orada çalışan arkadaşlarımız bu olaya tanık olmuştu. Ama suçlunun daha rahat hareket edebilmesi için bu konuda bir açıklama yapmamıştık ama bütün bilgiler emniyetle paylaşılmıştı. O gün zaten kameralarımız da emniyete teslim edilmişti. Emniyette o görüntüleri kendi içlerinde inceliyorlar. Ondan dolayı hep sessizliğimizi koruduk. Kameralar çalışıyordu. O gün bütün bilgisayarlarımızı emniyete teslim ettik" diye konuştu.

"HİÇBİR ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ..."

Nuri Develi, "Bu olay daha önceden organize edilmiş diye duyduk. Kameraları biz olduğu gibi teslim ettik. Kameraların kayıtta olup olmadığı, basından takip ettik, dışarıdan bir müdahale var mı yok mu bu soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Oynadıkları yerde tabi ki kameralar var" diye konuştu.

Restoranla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Develi, "Bizim hiçbir çalışma arkadaşımız bu organizasyonun içinde değildir. Aksine çocuk odasında çalışan arkadaşlarımız büyük cesaretle gördüklerini anlatarak, olayın aydınlatılmasında önemli rol oynamışlardır" dedi.

Develi, restorana gelen çocukların güvenlik eşliğinde çocuk odalarından ailelerinin bulunduğu masaya getirildiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler