Keşmir'de 2 Polis öldürüldü

Keşmir polisinden yapılan açıklamada, militanlar tarafından gece karanlığında yapılan saldırıda karakoldan ayrılan polislerden ikisinin öldüğü bildirildi. Olayda yaralıların da olduğu açıklandı. Şu ana kadar hiçbir ayrılıkçı grup saldırıyı üstlenmedi.2003

Keşmir'de 2 Polis öldürüldü

Keşmir polisinden yapılan açıklamada, militanlar tarafından gece karanlığında yapılan saldırıda karakoldan ayrılan polislerden ikisinin öldüğü bildirildi. Olayda yaralıların da olduğu açıklandı. Şu ana kadar hiçbir ayrılıkçı grup saldırıyı üstlenmedi.

2003 yılında Hindistan ile Pakistan arasında başlayan barış görüşmeleri sonrasında kısmen azalan isyan hareketleri ve militan saldırıları geçtiğimiz yıl Keşmirli Afzal Guru'nun Hindistan hükümetince idamı ile yeniden artmıştı. Afzal Guru 2001 yılında Hindistan parlamentosuna düzenlenen saldırının ana şüphelisi olarak yargılanmış, sonrasında idam cezası verilerek geçtiğimiz yıl idam edilmişti.

Ailesine haber verilmeden idam edilerek hapishane mezarlığına gömülen Guru için bütün Keşmir'de geniş katılımlı protestolar yapılmıştı.

Hindistan yönetimindeki Keşmir'de 1989 yılından beri devam eden ayrılıkçı isyanlarda 100 bini aşkın sivil yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem