Kesemezsiniz Türkiye'nin önünü!

Dünya Ekmek günü nedeni ile bir konuşma yapan İspanya Unlu Mamüller Endüstrisi Derneği (ASEMAC) başkanı Felipe Ruano, "Önümüzde iki aşırı örnek var, biri Türkiye yılda kişi başına 120 kilogram ekmek tüketiyor diğeri ise İngiltere yılda 32.25 kilogramla ço

Kesemezsiniz Türkiye'nin önünü!

Dünya Ekmek günü nedeni ile bir konuşma yapan İspanya Unlu Mamüller Endüstrisi Derneği (ASEMAC) başkanı Felipe Ruano, "Önümüzde iki aşırı örnek var, biri Türkiye yılda kişi başına 120 kilogram ekmek tüketiyor diğeri ise İngiltere yılda 32.25 kilogramla çok az ekmek yiyor bu durumun bir orta yolunun bulunması gerekiyor" dedi.

İspanya'nın İngiltere'nin ardından Avrupa'da yılda 36 kilogram ile en az ekmek tüketen ülke durumunda olduğuna dikkat çeken Felipe Ruano kriz ile birlikte ekmeğe ihtiyacın artmasına rağmen bunun yeterli olmadığını savundu.

ASEMAC başkanı Ruano, Türkiye'nin yapılan araştırmalarda 2012 yılında üye ülkeler arasında 120 kilogram ile en fazla ekmek yiyen ülke konumuna geldiğine işaret ederek bu ülkeyi 95 kilogram ile Bulgaristan'ın takip ettiğini ve bu farkın çok önemli olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler