Kentsel dönüşüm "Türk malı" olsun!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerli mal varken dışardan inşaat malzemesi almanın, bu millete yapılmış en büyük hainlik olduğunu söyledi.Bayraktar,  Türkiye genelinde 5 Ekim'de başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6.5 milyon

Kentsel dönüşüm "Türk malı" olsun!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerli mal varken dışardan inşaat malzemesi almanın, bu millete yapılmış en büyük hainlik olduğunu söyledi.

Bayraktar,  Türkiye genelinde 5 Ekim'de başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden inşa edileceğini hatırlattı.

Kentsel dönüşümün inşaat sektöründe çok büyük gelişmelere yol açacağına işaret eden Bayraktar, bu süreçte yerli malı kullanımının da artacağını dile getirdi.

Bayraktar, yerli mal varken ithal ürün kullanmanın hainlik olacağını ifade ederek, ''Bizde daha kalitelisi varken, yurt dışından sırf ithal maldır diye aşağılık kompleksinden kaynaklanan bir düşünceyle mal getirilip kullanılması bu millete yapılmış en büyük hainliktir. Üstelik, izolasyon, yalıtım, döşeme ve fayans gibi inşaat malzemelerinin büyük bir kısmı bizde daha kaliteli'' diye konuştu.

DEVLET BİLE YABANCI MAL KULLANMIŞ
Devletin bile yeri geldiğinde ithal mal kullandığına dikkati çeken Bayraktar, ''Bir sürü yazışmalarla mal siparişi veriyorsunuz. Sonra mal gelecek diye bekleniliyor. Bu, hem zaman hem para hem insan hem de iş gücü kaybıdır'' dedi.

VAN'DA YAPTIK, YARI YARIYA KÂR ELDE ETTİK
Bakan Bayraktar, geçen yılki depremler sonrası Van'ı tekrar ayağa kaldırmak için yapılan konutların çoğunda yerli malı kullandıklarını anlattı.

Bu sayede paranın dışarıya gitmesini engellediklerini belirten Bayraktar, böylece ülke ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda Vanlı vatandaşlara da kazanç sağladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem