"Kendi sistemimizi ortaya koyarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin, "Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada

"Kendi sistemimizi ortaya koyarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin, "Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece 'hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir' bu orada yerini alacaktır. Bu şahsen benim çok çok olumlu bir gelişme" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarımı, başbakanlığımın ilk anlarından itibaren değil, büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren, bir siyasetçi olarak gündemde tutmuş bir insanım. Bunu da açıklarken hep şu örneği vermişimdir. 'Dünyanın neresinde başkanlık sistemi uygulanıyorsa yarı başkanlık sistemi uygulanıyorsa adeta biz bir arı maharetiyle hepsinden faydalı olanları alırız, ondan sonra da kendi sistemimizi ortaya koyarız' demişimdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler