'Kefen soyuculuk ve haksızlıktır'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet dönüşüm yasa tasarısına rant eleştirilerine yanıt verdi.

'Kefen soyuculuk ve haksızlıktır'

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nin düzenlediği toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasa tasarısı için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, buna rağmen rant yasası olarak değerlendirenler bulunduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, " Bu kanunun kenarına köşesine rant kelimesini getirmek en büyük haksızlıktır” dedi.

Trabzon Zorlu Hotel’de düzenlenen, "Van depreminin öğrettikleri ve bölgemize yansımaları" konulu toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ile Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dündar Çağlayan, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semih Peker ile çok sayıda jeoloji mühendisliği bölümü öğretim görevlisi ve öğrenciler katıldı.

"KANUNA RANT KELİMESİ GETİRMEK EN BÜYÜK HAKSIZLIKTIR"

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasına dikkat çekerek, “ Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasası için elimizi, kolumuzu, başımızı taşın altına koyduk. İyi niyetle ve samimiyetle, bütün gücümüzü kullanarak Türkiye’ye hizmet etmek için taslağı hazırladık. Taslağı tüm partilere takdim ettim. 2 ay önce tasarı haline gelince bir daha takdim ettim. Ancak maalesef ‘rant yasası yapacaklar’ dendi. Bu kanunun kenarına köşesine rant kelimesini getirmek en büyük haksızlıktır” dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 77’sinin şehirlerde yaşadığını belirten ve gelişmiş ülke olmanın en önemli unsurunun şehirleri düzgün hale getirmek olduğunu anlatan Bakan Bayraktar, 248 noktada kentsel dönüşüm başlattıklarını kaydetti. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bu yapı stoğu ile gelişmiş bir ülke olamayız" diye konuştu.

YAŞLI KADINA BİN 300 LİRA

Bakan Bayraktar, konferansa katılan Hemdiye Asan adlı yaşlı kadınla da bir süre sohbet etti, dikiş makinesi alabilmek için yardım isteyen yöresel kıyafetli kadına bin 300 lira yardımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler