Keçi kurtarma operasyonu nefes kesti

Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, tam 3 gün sonra kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta Nevzat Özpolat'a ait iki keçi, 3 gün önce Ok Kayası Söğütlüpınar mevkisinndeki sarp kayalıkların olduğu bölgede düşerek mahsur kaldı.

Keçi kurtarma operasyonu nefes kesti

Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, tam 3 gün sonra kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta Nevzat Özpolat'a ait iki keçi, 3 gün önce Ok Kayası Söğütlüpınar mevkisinndeki sarp kayalıkların olduğu bölgede düşerek mahsur kaldı. Hayvanların sahibi Özpolat, 3 gün boyunca hayvanlarını çıkartmak için uğraştığını ancak başaramadığını söyledi.

Daha sonra AFAD ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği'nden (KADAK) yardım istendi. AFAD koordinesinde KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ve ekibi bölgeye giderek keçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

3 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTILAR

Uzun süren yolculuğun ardından kurtarma ekipleri bölgeye ulaşarak çalışma başlattı. KADAK üyeleri 3 saat süren çalışma sonrasında kayalıklara düşen keçileri kurtardı.

Nevzat Özpolat ise keçilerini kayalıkların yakınından götürdüğü esnada düştüklerini söyledi. Özpolat, "Buraya düşeli 3 gün oldu. Dal götürdük ulaştıramadık hayvanlara. Taş attık çıkmadılar" dedi.

KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise, "Kayalarda vatandaşımızın iki tane keçisi mahsur kalmış. Üç gündür bölgede aç susuz bekliyorlar. Zor şartlarda, yaklaşık 3 saat süren bir çalışma ile yukarıdan keçilerimizi indirdik. Kazasız belasız faaliyeti tamamladık. Ümit ediyoruz ki keçiler bir daha böyle zor yerlerde kalmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler