KCK'ya Nevruz Operasyonu

İstanbul'da, PKK'nın üst yapılanması olarak bilinen KCK'nın gençlik kanadına yönelik Nevruz öncesi düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis tarafından bu sabaha karşı düzenlenen operasyonda ele geçirilen zanlıların, y

KCK'ya Nevruz Operasyonu

İstanbul'da, PKK'nın üst yapılanması olarak bilinen KCK'nın gençlik kanadına yönelik Nevruz öncesi düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis tarafından bu sabaha karşı düzenlenen operasyonda ele geçirilen zanlıların, yasadışı korsan gösteri ve molotofkokteyli saldırı hazırlığı içinde oldukları ileri sürülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki hafta sonra kutlanacak olan Nevruz Bayramı öncesi bölücü terör örgütü PKK'nın farklı kollarına yönelik sürdürdüğü operasyonlarını sıklaştırdı. Bu sabaha karşı kentin farklı noktalarında örgütün gençlik kollarına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan bazı zanlıların kamu kurum binaları ile banka ve marketlere yönelik molotofkokteyli ile saldırı gerçekleştirdiği ileri sürülürken, aralarında yasadışı korsan gösteri hazırlığında olan şüphelilerin de bulunduğu kaydedildi. Sabaha karşı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

ADANA'DAKİ OPERASYONA 500 POLİS KATILDI
ADANA'da, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik 500 kadar polisin katıldığı operasyonda 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 21 Mart'taki nevruz öncesi kent genelinde yasa dışı gösterilerin yoğunluk kazandığı Dağlıoğlu, Gülbahçesi ile Barbaros mahallelerinde operasyon başlattı. Saat 04.00 sıralarında başlayan operasyona öncesi Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri bölgeye giriş ve çıkışları kapattı. Olası saldırı ve silahlı çatışmaya karşı önlem alan ekipler, çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyona Terörle Mücadele, Özel Hareket ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden oluşan 500 polis katıldı.

BDP'li milletvekillerinin çağrısı üzerine başlatılan açlık grevinin sürdüğü Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği'nde de arama yapan ekipler, bazı evraka el koydu. Operasyonda 30'un üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorguya alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler