KCK'lı profesörün gerçek yüzü

Terör örgütünün paralel devlet yapılanması KCK'nın BDP'li belediyelere 'genelge' gönderdiği ortaya çıktı.KCK'nın siyaset akademisine yapılan operasyonda gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'dan ele geçirildiği iddia edilen belgeler arasında yer alan g

KCK'lı profesörün gerçek yüzü

Terör örgütünün paralel devlet yapılanması KCK'nın BDP'li belediyelere 'genelge' gönderdiği ortaya çıktı.

KCK'nın siyaset akademisine yapılan operasyonda gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'dan ele geçirildiği iddia edilen belgeler arasında yer alan genelgede "Önümüzdeki sürece gerekli duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşılmalıdır" denilerek çeşitli öneriler yer alıyor.

SEÇİM SÜRECİNE ÖZELEŞTİRİ
Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı, Eş Başkan Yardımcısı Demir Çelik adına gönderilen genelgede çarpıcı birçok detay yer alıyor. BDP'nin eski genel başkanı olan Çelik'in KCK adına gönderdiği tespit edilen genelgede, 'Konu' başlığı altında 'siyasal süre. hk.' ifadesi yer alıyor. Resmi bir belge gibi '2010/81' şeklinde sayı numarası verilen belgede, "Önemli ve tarihi bir fırsat yakalayabileceğimiz bir süreçten geçmekteyiz" denilerek yerel sözde özerklik için yapılan eylemler sayesinde önemli bir siyasal aktör olunduğu savunuluyor. "Kendi geleceğimizi gerçekleştirme şansına erişebildiğimiz yeni bir süreçten geçmekteyiz" denilerek bunun için yeterli, donanım ve söylem sahibi olunması isteniyor.

DUYARLILIK VE HASSASİYET GÖSTERİN
Partimiz denilerek atıfta bulunulan BDP için ise "Partimizin her kadrosuna ve seçilmişine her dönemden daha fazla rol ve iş düşmektedir. Çünkü demokratik siyasal alan öne çıkmış diyalog ve müzakere sürecinin kapsamına girilmiş bulunmaktadır. Sonuç alınmak isteniyorsa eşgüdüm ve koordinasyon sahibi olunmalı, ortak hedefe bizi ulaştıracak yöntem ve alanlarda tüm yapılarımızla ortaklaşabilmemiz gerekmektedir. Seçimden bu yana geçen 18 aylık pratiğimize özeleştirel yaklaşmalıyız" şeklinde talimatlar veriliyor.

Genelgede dikkat çeken bir diğer bölümde ise şu ifadeler kullanılıyor:

"Hiçbir gerekçe ve hiçbir mazeret, mücadelemizin kazanımlarından daha büyük olamaz. Bu şiarla; bu yılın hizmetlerini tamamlayan, kendisini örgütlü yapımızın iradesine tabi tutan, mücadeleyi ören ve örgütleyen, kentlerimizin doğru öncülüğünü yapanlar olmalı. Siyasal demokratik faaliyetlerin sürdürücüsü olmalıyız. Bunun bize ve halkımıza kazandıran, aksi duruşun ise kaybettiren olacağı, unutulmamalıdır. Bu anlayışla önümüzdeki sürece gerekli duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşılmalıdır."

ERSANLI'NIN NOTLARINDAN ÖZERKLiK ÇIKTI
Bugün'ün haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele polislerinin KCK'nın sözde siyaset akademisine yaptığı operasyon sonucu gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın not defterini BUGÜN ele geçirdi.

KCK PARALEL BİR DEVLETİ AMAÇLIYOR
Ersanlı'nın kendi el yazısıyla yer alan ifadelerinde paralel bir devlet kurulmasının amaçlandığı anlaşılıyor. Ersanlı'nın defterindeki "Özerklik tek taraflı kurulmaz ama devlet tek taraflı kurulabilir. Bölünme korkusu hâlâ canlı, ulusal kimlik oluştu. 40 bin kişi dağa çıkmış. Kürt hareketi Türkiye'de meşru bir zemin kazandı, taktik savaşlarda biz öndeyiz, BDP silahı bıraksın demek legal bir partiye AKP'nin aczini gösteriyor. Devlet istemiyor olmak, yönetim olmak istemiyor demek değildir" ifadeleri dikkat çekiyor. Notlarda isyan edilip yönetim sahibi olmanın amaçlandığı ve Kürdistan Demokrat Partisi gibi davranılıp bölünmenin amaçlandığı ifade edilerek, "KDP gibi yaparak devlet kurabiliriz, konjonktör buna uygun" deniliyor.

TERÖRİSTLER İTİRAF ETTİ
Siyaset akademisi hakkında itirafta bulunan ve kendiliğinden teslim olan terörist Z.N. "Abdullah Öcalan her ilde siyasi akademilerin kurulmasını, halkın sorunlarının çözümünün Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrı olarak burada çözümlenmesini istemektedir. Örgütün lider dağ kadrosu KCK'yı eğitecek ve bilgilendirecek, KCK da siyaset akademilerinde eğitim verecek kişileri eğitecek dolayısı ile örgütün düşüncesinde kitleler oluşturulmaya çalışılacak. Ayrıca bu siyaset akademileri yardımıyla dağ kadrosu mahalle ve sokaklara iner ek halkın eğitilmesini amaçlamaktadır" diyerek gerçek amacı açıkladı.

Kırsala çıkarken yakalanan ve suçunu itiraf eden bir diğer terörist Ö.Y. de siyaset akademisinin işleyişi ve amaçlarını şöyle anlattı:

"Örgüt mensupları tarafından 45 günlük 'Akademi Eğitimi' adı altında örgütsel bilinçlerini en üst düzeye çıkartacak PKK örgütü ideolojisi doğrultusunda eğitim verilir. Bu eğitim sırasında 'PKK Tarihi, Meşru Savunma, Önderlik, Uygarlık Tarihi, Kadın Kurtuluş İdeolojisi, Kuantum Fiziği, Neolotik Çağ' gibi konularda üst düzey bilinçlendirme eğitimleri verilir. Siyaset akademilerine katılan şahıslara PKK örgütünün ideolojisi doğrultusunda örgütsel bilinç düzeylerini artırmak amacıyla eğitim verilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem