KCK'da töre mahkemesi

İstanbul'da tecavüze uğrayan BDP'li 23 yaşındaki A.G. savcılığa gitmek istedi. Ancak KCK buna izin vermeyip sözde mahkeme kurdu. A.G. ile suçlanan Veysel K.'yi dinleyen KCK'lılar bir sonuca varamadı. Bunun üzerine töre devreye girdi: "Genç kız tecavüzcüsü

KCK'da töre mahkemesi

İstanbul'da tecavüze uğrayan BDP'li 23 yaşındaki A.G. savcılığa gitmek istedi. Ancak KCK buna izin vermeyip sözde mahkeme kurdu. A.G. ile suçlanan Veysel K.'yi dinleyen KCK'lılar bir sonuca varamadı. Bunun üzerine töre devreye girdi: "Genç kız tecavüzcüsünü öldürüp intihar edecek"

Son operasyonlarda büyük darbe yiyen KCK, İstanbul'da mahkeme kurup, BDP gençlik kollarından 23 yaşındaki tecavüz mağduru A.G.'yi ve ona cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Veysel K.'yi yargıladı. Sabah Özel İstihbarat Bölümü İstanbul'un göbeğinde kurulan sözde KCK mahkemesini adım adım takip etti. İddiaya göre İstanbul'da bir belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan Veysel K. evlenme vaadiyle kandırdığı A. G.'yi işyerine çağırdı. Veysel K., 'Hava soğuk' bahanesiyle genç kızı futbol sahasındaki soyunma odasına götürdü. Veysel K.'nın burada genç kıza tecavüz etti. A.G. savcığına giderek şikayetçi olacağını BDP'de görevli kız arkadaşına anlattı. A.G.'nin arkadaşı da BDP yöneticilerine olaydan bahsetti.

KCK: OLAYI ÇÖZECEĞİZ

BDP'nin bir ilçe yönetiminde görevli Sedihan T., Yusuf E. ve Metin Ç. "Düşman mahkemesine gidemezsin. Olayı biz çözeceğiz" dedi. İstanbul'un göbeğinde bir işyerinde sözde mahkeme kuruldu. Mahkemeye başkanlık eden Sedihan T. ilk duruşmada A.G. ve Veysel K.'yı dinledi. Genç kız, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: Veysel K. uyuşturucu kullanıyor. Daha önce sigara içmeme kızmasına rağmen o gün sigara verdi. Sigarayı içince kendimi kaybettim. Zorla bana sahip oldu. Kendime geldiğimde kafamı duvarlara vurdum, ama her şey için çok geçti' dedi. Veysel K. olayın ardından genç kızı okulunun bitmesi gerektiğini söyleyerek evlenme vaadiyle 2.5 sene bekletti. A.G. okulu bitirdiğindeyse ailesinin kendisini istemediğini söyleyen Veysel K., "Seninle evlenmeyeceğim" dedi. Sedihan T., Veysel K.'nın "Benden başkalarıyla mesajlaşıp görüştü" iddiasına karşılık genç kızın telefon dökümlerinin getirilmesini istedi. Ancak resmi makamlara başvuru gerektiği için telefon kayıtları incelenemedi.

'MAHMUR'A GÖNDERELİM'

Sözde mahkemenin ikinci duruşmasında geçen bir cümle ise KCK'nın, sorunu ne tür yöntemlerle çözdüğü hakkında fikir veriyor. Sedihan T., A. G. ve Veysel K.'yı, Kuzey Irak'taki Mahmur kampına göndermeyi önerdi. Bu yolla gençleri sözde üst mahkemede yargılatmak isteyen Sedihan T., diğer kişiler tarafından benimsenmeyen bu fikrinden vazgeçti. Veysel K. ile aynı apartmanda oturduğu ve ailesinden para aldığı iddia edilen Sedihan T. , A.G. lehine karar vermedi. Bunun üzerine BDP'nin İstanbul'daki bir ilçe teşkilatının eski başkanlarından Yusuf E. devreye girip, genç kızdan 2.5 yıl önceki olay için hastaneden rapor getirmesini istedi. KCK sözde davada bir sonuca varamadı.

TÖRE DEVREYE GİRDİ

Bunun üzerine A. G.'nin bir akrabası, genç kıza "Eğer Veysel K. evlenmeyi kabul etmezse sana silah vereceğiz. Gideceksin önce onun kafasına, sonra kendi kafana sıkıp bu pisliği temizleyeceksin" diyerek 'töre' emri verdi. Genç kız şimdi ölüm korkusuyla yaşıyor.

KCK'da 16 tutuklama 28 gözaltı

Diyarbakır ve Şırnak'ta KCK'ya yönelik operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alındı. Mardin'de ise 16 KCK zanlısı tutuklandı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde BDP İlçe Başkanı Seyfettin Ateş'in de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan şüpheliler önceki gece adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve aralarında Ateş'in de yer aldığı 16 zanlı tutuklandı. Diyarbakır'ın Çınar ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde de KCK'ya yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Özel Harekât polislerinin de katıldığı operasyonlarda Çınar'da 8, Silopi'de 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorguya alındı. Aramalarda, şüphelilere ait bilgisayarlara da incelenmek üzere el konuldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem