KCK soruşturmasında son dakika!

İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 43 kişiden 34'ü tutuklandı, 9 kişi ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak da yeralıyor.Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet savcıları tara

KCK soruşturmasında son dakika!

İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 43 kişiden 34'ü tutuklandı, 9 kişi ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak da yeralıyor.Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 43 kişiden 34'ü tutuklanırken 9 kişi serbest bırakıldı.

Dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 46 kişinin ifadeleri, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yanı sıra adliyede görevli diğer savcılarca akşam saatlerinde tamamlanmıştı.

Bu kişilerden 41'i avukat, 43'ü savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, 3 kişi de serbest bırakılmıştı.

Bu arada, aralarında avukatların da bulunduğu bu kişilerin, mahkemede savunmaları için İstanbul Barosunca görevlendirilen avukatları reddederek, kendi avukatlarını talep ettikleri, bu sanık avukatlarının ise mahkemenin bağımsız ve tarafsız olmadığını iddia ederek, savunma yapmadıkları öğrenilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem