KCK davasında 8 kişi tahliye oldu !

KCK'nın Batman yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan örgüt üyelerinde 8 tanesi tahliye olduTerör örgütü KCK’nın Batman yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 22’si tutuklu 40 kişinin yargıla

KCK davasında 8 kişi tahliye oldu !

KCK'nın Batman yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan örgüt üyelerinde 8 tanesi tahliye oldu

Terör örgütü KCK’nın Batman yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 22’si tutuklu 40 kişinin yargılanmasına devam edildi.
 
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu 22 sanık ve avukatlarıyla bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Kimlik tespitlerinin ardından savcı, mütalaasını okuyarak sanıklardan Salih Keleş, Ahmet Çiftçi, Faysal Eripek, Mehmet Salih Keleş ve Osman Beyaz’ın tahliyesini talep etti.
 
Sanık avukatları da savunma yaptı. Avukat Sebahattin Korkmaz, savunmasında Hitler Almanyasında muhalif olan güçlerin katledildiğini belirterek, Türkiye’de gözaltı ve tutuklamalarla muhalif güçlerin sindirilmek istendiğini öne sürdü.
 
Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanıklardan Ahmet Çiftçi, Faysal Eripek, İzzettin Ege, Mehmet Salih Keleş, Osman Beyaz, Rıdvan Ayhan, Muzaffer Çınar ve Salih Keleş’in tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem