Kazan Vadisi'nde hareketli saatler

 Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kazan Vadisi'nde jandarma ve polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda mühimat ve patlayıcı madde ele geçirildi.  Hakkari'de güvenlik güçleri bölgeye 2 Ocak günü sabah 05.00'de operasyon başl

Kazan Vadisi'nde hareketli saatler

 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kazan Vadisi'nde jandarma ve polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda mühimat ve patlayıcı madde ele geçirildi. 
 
Hakkari'de güvenlik güçleri bölgeye 2 Ocak günü sabah 05.00'de operasyon başlattı. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyon kapsamında çok sayıda mühimat ve patlayıcı madde elle geçirildi. Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:
 
"Çukurca İlçesi'nin Kazan Köyü yol güzergahında ki köprü altında 12 kilogramlık mutfak tüpü el yapımı patlayıcı madde, aynı yol güzergahında zırh delmek maksadıyla dış bükey olarak hazırlanmış 3 adet metal plaka, 1 adet tapa kısmı sökülmeye çalışılmış 155 milimetrelik top mühimmatı, Kazan köyü Meşeli yolu üzerinde 1 adet tapa kısmı sökülmüş 155 milimetrelik top mühimmatı ve arazide 1 adet vidalı tapa kısmı sökülmüş içerisindeki patlayıcı madde çıkarılmış 155 milimetrelik top mühimmatı tespit edildi"
 
Ele geçirilen patlayıcı maddelerin ekipler, tarafından güvenlik bir şekilde imha edildiği belirtildi. Operasyon kapsamında ekipler şüplendikleri T.Ç. ve M.H.A'nın evlerinde de arama yaptı. Bu evlerde yapılan aramalarda ise T.Ç.,'nin evinde 16 adet MKE yapımı Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, M.H.A.,'nın evinde ise FUSL-RJ3JST ibareli 1 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği, 1 adet 006 numaralı Magnum marka ruhsatsız av tüfeği, 27 adet çeşitli markalara ait av tüfeği fişeği ele geçirdildiği belirtildi. Ele geçirilen malzemeler el konulurken T.Ç.'nin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem